DİYARBAKIRSPOR'DA YENİ YÖNETİM YENİ DÖNEM
Eklenme: 9/12/2024 12:00:00 AM

Diyarbakırspor 2 gün önce yapılan kongrede başkanlığa tek liste sunuldu. Gönül isterdiki çok adaylar olsun ve çok sahiplenen olsun .Tek liste ile yapılan kongrede başkanlığa Bedirhan Akyol seçildi. Bedirhan Akyol un bu takıma katkısı olacağını düşünüyorum. En azından sporun içinden gelme geçmişte futbol oynamış bir çok yerel takımda başkanlık yapmış şampiyonluklar yaşamış bilgi birikimi var. Buda Diyarbakıspora katkı yapabilir.

Eski yönetim Diyarbakırsporu aldığı zaman Diyarbakırspor 3 yıl üst üste şampiyon olmuş 3.lige çikma hesapları yapılıyordu.Yönetimde 3 yıl kalanlar 3 yıl boyunca sportif başarı yapamadılar. Sportif başarı demek takımı 3.lige çıkarmak demekti yapılan yanlış transferler harcamalar yanlış yönetme yanlis yönetici seçimi Diyarbakırsporu bir türlü istediği hedefe götürmedi.

Eksikleri olduğu kadar giden yönetimin artılarda oldu eksileride en azından takım kapanmadı liglere katıldı borclar ödendi .Futbolcuların kalacak yerleri oldu Bunun dışında bir etkileri olmadi .Yinede hizmet eden herkese teşekkür etmek lazım yaptıkları hizmetler için

Diğer bir sıkıntıda Diyarbakirspora kongrede çıkarılan borç bu yönetim yaptığı harcamaları dolar üzeri hesap yaptı ve ibra edildi. Bu dünyanın hiç bir yerinde yok burası Diyarbakirspor başkasının ticaret odası değil zarara uğrayan Diyarbakırspor olacak yazık bunlar geldiği zaman biz bu takımı şampiyon yapmazsak alacaklarımızı hibe ederiz dediler .Takim 3.lige çıkması ve giden yönetim bu konudaki sözünü yerine getirsin yazıktır Diyarbakırspor yeniden ayağı kalkmaya çalışırken önüne bir engel koymak Diyarbakirsporun bitişi demektir.

Valisi spor taban birlikleri iş adamları bu şehirde para kazanan varlıklı insanların elini taşın altına koyması lazımdır. Diyarbakirspor kentinin ismini taşıyan ilk ve tek takımdır Diyarbakırspor her zaman bölge takımlarina ağabeylik yapmış ve bölge takımları ile iyi bir diyalog içinde olmuştur. Gittiği yer yerde itibar görmüş değer verilmiştir aynı itibar ve güveni kendi şehrinde görmemiştir.

Sezonun açılmasına 1 ay gibi bir sürekli iyi futbolcular önceden başka takımlarla anlaştılar Diyarbakırspor bu süreçte en iyisini yapmak zorundadır ilk hedef ligde tutunmak ama önüne şampiyonluk fırsatı geçerse iyi kullanması lazımdır. Bu konuda yeni başkan Bedirhan Akyol un tecrübelerine güveniyoruz.

Önümüzde az bir süre kaldı bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip sahaya inmesi lazım rakiplerimizden bu konuda bir adım geride kaldık Rakiplerimizle arayı kapatmak lazımdır. Bu konuda yeni yönetimin atacağı adımlar çok önemlidir.Diyarbakirsporun yaşaması var olması bizim için herşeyden önemlidir. Ayaklarının üstünde durması lazımdır Diyarbakır öyle bir şehirki düşenin dostu olmuyor.