28 ŞUBAT’TA JİTEMİN JAKOBENLİĞİ!? (2)
Eklenme: 4/26/2012 12:00:00 AM

Evet, sevgili okurlar.

Bugün tarihi bir gün yaşamaktayız.

12 yıl önceydi.

Maalesef bu şerefli ve inançlı çalışmamız neticesinde verdiğimiz tarihi mücadelenin faturası bize 12 yıl önce ağır ödettirildi.

Biz, bütün yayın politikamızla, aktif bir biçimde, bölgede bulunan devletten yana değişik terör örgütleriyle mücadele verirken maalesef karşımızda devletin yanlış güçlerini gördük.

Olayların başlangıcı olarak, 21 Haziran 1996 akşamı Altındağ Dinlenme Tesislerine yapılan saldırı neticesinde 8 masum insanların hayatına mal olmuş ve iki misli insanların yaralanması ve gerek ailemiz olsun, gerek tesisimizin bünyesinde yapılan yatırım olsun, tamamıyla sarsıldı. çok büyük bir terör vakasıyla karşılaştık.

Olay yeri jandarma bölgesi olması hasebiyle Jandarma maalesef o an o pozisyonda terörle mücadele yapmak için diyebiliriz ki, kılını kıpırdatmadı.

150 metre olay yerinden uzakta olan Jandarma Timine bağlı zırhlı araç bulunurken, teröristlerin kaçabilme şansı sıfır olduğu halde yerinden kıpırdamayan o zırhlı araç bize çok büyük endişe verdi.

Sonradan da elde ettiğimiz gizli bir istihbaratla Tim Komutanına Jandarma Alay Komutanlığı tarafından ikinci emre kadar kıpırdanmama emri verilmiştir, teröristlerin peşine düşmeyin denilmiştir.

Üstüne üstlük iki ay boyunca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesi teröristleri yakalamak için büyük mücadele verirken İl Jandarma Alay Komutanı, Diyarbakır Emniyet Müdürüne ağza alınmayan hakaretlerde bulunuyor.

* * *

Evet, fazla başınızı ağrıtmadan, her zaman yazdığımız gibi bu bölgemizde JİTEM devlet hesabına değil, kendi hesabına gizliden gizliye, kökü dışa bağlı veyahut içten bozguncu bazı oluşumlara bağlı olmak hasebiyle çalışmıştır.

1996dan sonra 1997 ile 2000 yılları arasında, hakkımızda tertip edilen fişleme, karalama ve İran yanlısı bir terör örgütüne mensup olma yaftaları tanzim ederek bizi gözaltına almaları ve bundan sonuç almayınca 15 gün sonra bu kez PKK terör örgütüne yardım-yataklıktan suçlandık.

Bundan dolayı çalışan, aktif şirketlerimizin elemanları gözaltına alınarak PKKdan yargılanmaları ve bu doğrultuda, PKK adına yazılan sahte dokümanları tanzim etme ve bunları 7. Kolordu Komutanlığının imzasından geçirme, DGM Cumhuriyet Başsavcısı Nihat çakarın kaşla göz arasında, herhangi bir araştırma yapmadan bu sahte belgeye iddianame hazırlatma gayretkeşliği..

Netice itibariyle dayanaksız, tutarsız kirlenmeden ibaret olan bir fişleme olduğu mahkemece tespit edildi.

çocuklarımız hakkında beraat kararı veren mahkeme heyetinin HSYKya şikyet edilmesi..

Ki bunlar da Şemdinli olayıyla ilgili Van mahkemesindeki hakim ve savcıların dağıtılması gibi, beraat kararı veren Diyarbakır 4 Nolu DGM Hkim ve Savcıları tabiri caizse çil yavrusu gibi dağıtıldı..

İşte bunları yapanlar anlattığımız gibi aynı ekip, aynı güruh, aynı insanlardır.

***

Ki bu güruh kesim;

Sahte fişlenmeyle yetinmeyip 1994-1995lerde Diyarbakırda görev yapan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Eşref Hatipoğlunun emekli olduktan sonra değişik tarihlerde 7. Kolordu Komutanlığına bizim ailemizi karalamak ve hain göstermek için ha bire karalama yazıları göndermiş ve bununla beraber geçici de olsa bir yerleri kandırabilmiştir.

Bununla yetinmeyip, değişik tarihlerde Jandarma Genel Komutanlığına Kişiye özel olarak Gizli damgalı 4-5 sayfadan ibaret el yazısıyla yazı yazmış.

Merhum Emin Altındağı fişlemiş, hain olarak göstermiş ve bu doğrultuda nihayet 16 Eylül 1999 tarihinde dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekt Başkanı Tümgeneral Mehmet çavdaroğlu, benim ve oğlum Emin Altındağ hakkında adeta bir ferman yayınlamıştır.

***

Bakınız;

Yayınladığı iki sayfadan ibaret olan gizli emir yazısının sonunda şöyle bir paragraf geçiyor;

Diyarbakır DGM Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçen belgeleri Diyarbakır İl Merkez Jandarma Komutanlığına göndererek adı geçen şahıslar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması talebinde bulunulmuştur.

Gönderilen belgelerde ERNK mühürlü bir notta Emin Altındağ ve Selahattin Altındağın, terör örgütüne 350 bin Mark vergi verdiklerinin yazılı olması sebebiyle, aslen Diyarbakır İli Merkez ilçesi Yenişehir mahallesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Ali Altındağın oğlu 1965 doğumlu Selahattin Altındağ ile Ankara ili çankaya ilçesi Büyükesat mahallesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Ali oğlu 1958 doğumlu Emin Altındağa yasal işlem yapılmak üzere yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Adı geçen şahıslar hazırlık soruşturmasını müteakip Diyarbakır DGM Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş 1998/1064 hazırlık kaydıyla tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştur, bilahare tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiş olup, mahkemeleri halen tutuksuz olarak devam etmektedir.

Anılan şahıslar, Ankara İstihbarat Grup Komutanlığına verilen emirle takibe alınmışlardır

***

Evet, sevgili okurlar.

Emekli Albay Eşref Hatipoğlunun, Jandarma Genel Komutanlığına ve Kolordu Komutanlığına değişik tarihlerde el yazısıyla yazmış olduğu fişleme ve karalama yazısı, yalan, iftira ve birer yaftadan ibaret olup gönderdikleri bu yazılar doğrultusunda Emin Altındağ, onların yazılarında belirttikleri gibi 1999da istihbaratın murakabesi ve takibi altına alınıyor.

Sonuç itibariyle;

2000 yılının 25 Nisanı 26 Nisana bağlayan günün akşam saatlerinde Bingöl ile Diyarbakır arasında, termal kameraların bulunduğu askeri bölgeden geçerken suikasta uğradıktan sonra trafik kazası süsü verilmiştir.

Netice itibariyle Jandarma Genel Komutanlığı adına emir yazısını yazan Tümgeneral Mehmet çavdaroğlu, 7. Kolordu Komutanlığı Komutan adına Kıdemli Albay Erhan Tavşancı ile yine Kıdemli Albay Reha Şatananın Emin Altındağ hakkında yazmış olduğu emir yazıları doğrultusunda JİTEM yola çıkmıştır ve bir sene içerisinde Emin Altındağa pusu kurarak ölümüne sebebiyet vermiştir.

Bu oluşumlar neticesinde olayın ilk katilleri kim ve tali katilleri kim?

Biz tüm bu olup-bitenlerin "müsebbipleri" hakkında zaman zaman savcılıklara "suç duyurusunda" bulunduk.

Ancak şikayetlerimiz ve suç duyurularımız pek de netice vermemiştir. Hep geri bırakılıp, sumen altı edilmiştir.

* * *

İşte dünkü yazımda da belirttiğim gibi 28 Şubat, eski tarihe dayalı zorba engizisyon mahkemelerini bize hatırlatmaktadır.

Zorba engizisyon mahkemeleri Roma İmparatorluğu bünyesinde oluşarak, Haçlı Hıristiyanlık dünyasına bela olmuştur.

Ama ne çare ki, maalesef diyebiliriz ki, o anlayış bugün Türkiyemizin yargı bünyesinde de var olduğunu görüyoruz.

Zira mağdurların, mazlumların hakkını ikinci planda tutan, güçlünün yanında tavır sergileyen bir yargı anlayışı olmaması gerekir.

Eğer varsa, memleketin yargı hakkındaki güvenini sarsar.

Evet, tarih bize şunu gösteriyor.

Zalim Neronlar gibi silahlarıyla akıttıkları mazlumların kanı ile nasıl boyandığını tarihten haberi olan herkes bilir.

Aslında bu tür olayları yakından öğrenmek için geçmişe yönelik tarihin derinliklerine kulak vermek gerekir.

Gerçekten tarihe göz atıp, dinlersek bir şeyleri göreceğiz ve duyacağız.

Malumunuz üzre tarihte engizisyon cemiyeti kendi toplumunu hukuk dışı sıkıştırmıştır, zalimin yanında tavır almış, daima mazlumu hiçe saymış.

Sıkıştırılan mazlumların ah eninleri feryad figanları yeryüzüne dağılmıştır.

Bu mezalim Roma İmparatorluğunda beş yüz seneye yakın hükümran olmuştur maalesef.

Bize göre o günün o vahşi anlayışı ve o haydut anlayışın destekleyicilerinin günümüzde de varlıklarını sürdürmekte olduğunu görüyor gibiyiz.

Hatta kendi antidemokratik hukuk dışı uygulamalarına gh suret, gh isim ve gh da kılık kıyafet değiştirerek medeniyet ve siyasetin hile ve hurdalarıyla gerçek yüzünü göstermemek kaydıyla yola çıkmıştır.

Zamanımıza kadar uzantıları söz konusudur.

Nitekim tarihi İttihat ve Terakki Partisinin varlığı bize göre oraya uzanmaktadır.

Cumhuriyetten sonra da aynı uzantılar yer yer kendilerini göstermişlerdir.

* * *

Evet, bugün bizim için ömrümüzün en ağır günü.

Unutulacak gibi değil, amma Rabbimizden umudumuzu kesmeyecek ve şehitlerimizin kanını yerde bırakacak kadar da aciz değiliz.

Zalimler eninde sonunda hak ettiği adalet şamarını yiyecekler ve biz bu umudu taşıyoruz.

Ve tabi ki;

Zalimler için yaşasın cehennem, alçaklar için yaşasın alçalış, diyoruz.

Selam ve saygılarımla.