HZ. İSA DECCAL’I ÖLDÜRECEK (II)
Eklenme: 9/10/2014 12:00:00 AM

Evet, sevgili okurlar.

Dünkü sohbetimizde de değindiğim gibi IŞİD denilen bir örgüt sonradan ihdas edilmiş, gerçekten mahiyeti, gayesi ne olduğu büyük belirsizliklere rağmen, kendisine unvan olarak kullandığı kavram, İslam Devleti kavramı olduğu için bize göre terör örgütü olarak nitelendirilmemelidir.

Zira İslam kelimesinin manası; barıştır, kardeşliktir, huzurdur, mutluluktur.

Hiç kimseye karşı, özellikle dahili İslam coğrafyasında terör olarak yad edilmemelidir.

Ama bu da bir gerçektir ki yıllardan beri Iraktaki Malikinin ve Suriyedeki Esedin Müslümanlara karşı yapmış olduğu katliam terörünün bir sonucu olabilir.

Zira dört seneden beri Suriyedeki Nusayr, Dürzi mezhebine mensup olan Beşar Esedin yapmış olduğu katliamların ve söndürülen ocaklar, yakılan yıkılan Diyar-ı İslam, camisinden medresesine kadar taş üstüne taş bırakmayan bir mezalimin sonucu olabilir bu IŞİD.

Keza Şia mezhebine bağlı Nuri El Malikinin de Irakta Amerika mezalimi paralelinde yapmış olduğu katliamların zirveye çıkmasının bir neticesidir diye düşünüyoruz.

Örneğin; bir tavuk civcivlerini kedi köpekten nasıl koruma aktifliğine geçiyor, güçsüz olduğu halde kendi civcivlerini yedirmemek için kediye de köpeğe de sıçrıyor misali.

Keza dün de belirttiğim gibi bir köpek bir kediye saldırdığı zaman, kedi kurtuluş çaresi bulamayınca, döner köpeğin yüzüne sıçrar, korkudan.

Tıpkı Kuzey Irak ve Suriyede oluşan bu örgüt bir savunma mecburiyeti karşısında oluşmuş olabilir diye düşünüyoruz.

Ama ne var ki gerçekten üç aylık veya bilemedin altı aylık oluşa gelen bir örgüt, her nedense bütün ehl-i zulüm olan haçlı ve Siyonist emperyalist devletlerini ne kadar korkutuyorsa ve bunlar bunu ortadan kaldırmak için Birleşik Krallıktaki Newport şehrinde Nato zirvesi alelacele toplanıyor.

IŞİDe karşı ittifak koalisyonu kurmak için büyük çaba gösteriliyor.

Özellikle ABD Başkanı Obama bütün dünyaya seslenip de bir an evvel terörist IŞİD örgütünü (!) ortadan kaldırmak için emru ferma dağıtıyor.

Ama her nedense dört seneden beri Esedin Suriyede taş üstüne taş bırakmadığı devlet terörünü görmüyorlar.

Yağdırdığı varil bombalarını görmezlikten geliyorlar.

İsrailin 4 ay içerisinde Gazzeye yaptığı katliama, hiç ama hiçbir Emperyalist ülke gam bile duymuyor.

Iraktaki Sünni insanların mağduriyeti ve katliamlar yazılmıyor ve devlet bunu görmüyor.

Üç dört senden beri Ortadoğuda yapılan böylesine katliamları görmezlikten gelen Haçlı ve emperyalist dünya, ne oluyor da bu IŞİD örgütünün Yezidilere karşı saldırganlığını bahane ederek, yer yerinden oynatıyor.

Bir de NATO zirvesinde ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanla özel olarak bir buçuk saat görüşüyor ve zirve dağıldıktan sonra Savunma Bakanını Ankaraya gönderip IŞİDe müdahale etmek için gerek Cumhurbaşkanı olsun, gerek Başbakan olsun, her ikisine de teklif-i mala yutak (kudretlerinin kaldıramadığı bir teklif) Türkiyeye getiriyor ki o teklifin manası şudur: Irakın Amerikaya girdiği gibi, Türkiyeyi de o badireye koymaya çalışıyor, hem de kurnazca.

* * *

Evet, sevgili okurlar.

Bu tarihi gerçeği de sizinle paylaşmadan geçemiyorum.

Bize göre ortaya çıkan IŞİDin hareketi, Müslümanları öldürme değil, Haçlı ve Siyonistlerle mücadele etmesidir, Esedin ve Malikinin zulmünü ortadan kaldırma planıdır.

Bu arada Türkiyeyi de tuzağa çekmeye çalışıyorlar.

İnanın, sevgili okurlar.

Bu küfür dünyasının ve onların paralelinde giden sözüm ona Müslüman ülkelerin devlet başkanları ve yönetimleri bunlara aldanmamalıdır.

Zira Kuranın gölgesinde yaşayan bir toplum; taşıyla, toprağıyla, insanıyla, her şeyiyle güçlü bir toplum olmalıdır ki güçlüdür ve imanlıdır.

Ehl-i küfre inanmamalı ve güvenmemelidirler.

***

Bakınız, et-TEVBE suresinin 7, 8, 9 ve 10. Ayetlerinin yüce meali aynen şöyledir; ama bu ayetlerin orijinal metnini insan okuduğu zaman, insanın ruhi derinliklerine serinlik verir, rahatlık verir, huzur getirir.

Ama gazetede orijinal metin yazamadığımız için zira satılmayan gazeteler kese kğıdı olduğuna göre ayetin orijinal metni yazılamaz.

Bu nedenle meallerini yazarak, siz değerli okurlarımızla paylaşıyorum.

Bakınız, ayet ne diyor?

7. Ayet;

Ahitlerini, antlaşmalarını bozup duran, ilhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında, Allaha ortak koşan müşriklerin, Allah indinde ve Raslünün yanında nasıl saldırmazlık ve himye antlaşmaları olabilir?

Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız, size karşı dürüst davranıp, antlaşmalarına riayet ettikçe, siz de onlara dürüst davranarak, antlaşmalara riyet edin.

Allah kendisine sığınıp emirlerine yapışarak günahlardan arınıp, azaptan korunanları, kulluk ve sorumluluk şuuruyla, haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkarak şahsiyetli davranan, din ve sosyal görevlerinin bilincinde olan müminleri sever

8. Ayet de şöyle diyor;

Onlarla antlaşmalar nasıl devam edebilir? Eğer onlar size bir üstünlük sağlarlar, ellerine fırsat geçerse, ne yemin, ne akrabalık hatırı dinlerler, ne de antlaşma gözetirler. Yarım ağızla sizi hoşnut etmeye çalışırlar. Kalpleri, akılları o kadarına da razı olmaz. Onların çoğu doğru ve mantıklı düşünmeyi terk etmiş fsıktır, si ve bozguncudur

9. ayet ise şöyledir;

Onlar, Allahın yetlerini, servet, makam, mevki gibi geçici dünya menfaatlerine birkaç pula değiştiler. İnsanları Allah yolundan, İslma girmekten alıkoydular. İslm hayatı yaşamalarına, İslm faaliyet göstermelerine engel oldular. İşlemeye devam ettikleri ameller ne kötüdür

10. ayet de şöyledir;

Müminlerle ilgili ne yemin, ne akrabalık hatırı gözetirler, ne de antlaşma, taahhüt tanırlar. Onlar, işte onlar saldırganlığı alışkanlık haline getiren kimselerdir

* * *

Evet, sevgili okurlar.

Hani demişler ya Az kelimeyle çok manayı ifade etmek de yazışmanın belagat ve edebin teknolojisidir, sanatıdır.

Az ve kısa sözden anlayan zeki insanlar için uzatıp hem mana hem de amacı dağıtmak yerinde değildir.

Zira buna boş yere uzatmak denir.

En derin saygı ve sevgilerimle.