İNKÂR EDİYORDUNUZ?
Eklenme: 7/5/2024 12:00:00 AM

Evet ya..! Deyin hele, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün son 7-8 yıl içerisinde görev yapmış, üst düzey idarecileri! Siz, İl Müdürleri ve Yardımcıları. Pek tabi ki ilçe, Milli Eğitim Şube Müdürleri. Özellikle Halk Eğitimin etkili ve yetkilileri.

***

Günlerce yazıp, çizdik! Ve dedik ki, ilgili-ilgisiz kimi kurum, kuruluş, sivil örgütlerin işbirliğiyle açılan mesleki kurslar başta olmak üzere. BİLSEMin uygulama testleri.. Beri yanda, diğer hazırlık çalışmalarının yekün şekilde sınav sistemi, kapsamında değerlendirilmesi sakat!

***

Burada, açık ve aleni bir şekilde katakulli işler çevriliyor. Yolsuzluk var, usulsüzlük var. Ek bütçeler oluşturuluyor. Alakasız, ilgisiz, kimi idarecilere sınavlarda yetkilendiriliyor. Bu yönde evraklar tanzim edilerek, ek ders ücreti adı altında, vurgunlar yapılıyor.

***

Gelen-gideni aratır misali, herkes mevzuya fransız takılarak, kendini mağdur göstermeye çalıştı. İnkara yatan yatana Ki, en son çüngüşte Covid-19un başlangıç evresinde, sözde hijyen kursu açıldı! İlçenin nüfusundan daha fazla, kursiyer gösterildi!

***

Ki, her kursiyerden biner lira da nakit para alındı. Hayali kursla sertifikalar dağıtıldı. En önemlisi de, herkesin eve kapandığı, Okullara kilit vurulduğu, online eğitime geçildiği bir evrede bu tezgah kuruldu. Vakıayı buradan dillendirirken, skandal patlak verdi

***

çüngüş ki, kervan geçmez Diyarbakırın en sapa ilçesi. Ki ilçenin nüfusu o dönemde 14 bin bile değildi. Ama 14 bin kişiye kursa katıldıkları iddiasıyla sertifika tanzim edildi. Neyse İdari ve adli soruşturma başlatıldı. İdari yönde skandal bir işlem icra edildi.

***

Nasıl mı..? Sadece, iki öğretmen açığa alındı.. Ve kurslarda görevli öğretmenler ders vermedikleri için, aldıkları ders ücretleri geri istenildi. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü kimdi, Feysel Taşçıer. İcraatı adli yönde ne oldu, işte onu bilen yok.

***

Gelirsek, BİLSEM uygulama testlerinin sınav gibi gösterilmesine ilişkin, yolsuzluk işlemine! Ek dersle ilgili yürütülen müfettiş soruşturmaları nihayet tamamlanmış! Üç aylık, 9 yılı kapsayan bir soruşturma!

***

Ne gariptir ki, hayali kurs açma mevzusu gibi, ek ders ücreti vurgununda da, idari, disiplin ve adli işlemler göz ardı edilerek, sadece zimmetle iş geçiştirilmiş Tanzim edilen rapora göre, aralarında dönemin İl Milli Eğitim Müdürleri dahil, 31 yönetici hakkında zimmet çıkarılmış.

***

Kimine 5 bin, kimine 115 bin lira! Toplam cukalanan 1 milyon 650 bin lira civarında! Tabi bu haksız, hukuksuz, cebelisi edilen, paranın değer ölçüsü de ayrı bir muamma! Kimi idareciler, zimmet çıkarılan parayı iade etmiş. İade etmeyenlerde var.

***

OLAĞANÜSTÜ KONGRE Mİ?

Söz, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki çarkın kirli gelişmelerinden açılmışken, gündemden düşmeyen Eğitim Bir Sen 1 Nolu şubedeki, son gelişmeleri de göz ardı etmemek gerekir. Malum, son bir kaç dönemdir sıkça iç çekişmelerle dikkatleri üzerine çekmiyor değil.

***

Yine öyle, bir gelişme var. Sendikanın kulislerinden yansıyanlara göre, Olağanüstü Kongre kararı alınmış. Yeniden bir yönetim oluşturmak için. Peki, mevcut yönetim neden, görev süresinin dolmasına daha zaman var iken yönetim değişikliğine dair böylesi bir adım attı?

***

çok farklı iddialar var. Kimine göre, sendika yönetimi, farklı fikirlere, düşüncelere, eleştirilere tahammülü yok, kapıları kapalı! Tekçi bir fikri hakim kılma adına, olağanüstü kongrelerin yapılarak, söz konusu farklı fikirlerin temsilcilerini saf dışı bırakmak,

***

Kimine göre, Sendika Genel Merkezinin Denetleme Komisyon Başkanının, etkisiyle Şube yönlendirildi. Kimine göre de, Yeni Sendika Binasının etkili olduğu Tabi bunların yansıra bir dizi iddialardan söz ediliyor. Her ne ise ilgili kişilerin beyanıyla, vaziyet netleşir.

***

Ama..! Şunu net ifade etmek gerekir ki, Şubenin son dönemlerde iki de bir, yangından mal kaçırırcasına sürekli olağanüstü kongre kararları alıp, yönetim değişikliklerine gitmesi, olağan bir durum olmazsa gerek! Bakalım, kim ne diyecek?

***

ERKEN SEçİM Mİ?

Şu siyasetçiler ve onların trolleri var ya! Ne menem bir beladırlar ki bir türlü ahalinin yakasından ellerini çekmiyorlar! Yahu, daha yerel ve genel seçimlerden çıkalı bir yıl bile olmadı! Ne bu telaş, ne bu acele, ne bu pişkinlik içerisinde; erken seçim de erken seçim?.

***

Seçim demek, ekonomik harcama demek. Bir tarafta, ülke ve millet, ekonomik krizle boğuşuyor diğer tarafta iktidar tasarruf tedbirlerine ilişkin karar alıyor. Bir tek nefes alma vergisi alınmıyor, o bile gündemde

***

Kaldı ki, milletin hal-i hazırda derdi, çilesi, beklentisi, derdi bir erken seçim değil ki? Odaklandığı tek hedef, o da geçimdir?. İşçisi de, memuru da, emeklisi de; ben bu hayat pahalılığı içerisinde, nasıl geçinebilirim derdinde!..

***

Siz! Evet siz bu derdi, çileyi, sefaleti giderecek misiniz? Giderme adına bir taahhüdünüz var mı? Ahaliye güven tesis ediyor musunuz? Yok! Öyle ise, mevcut bari ben çabalıyorum diyor, sizde o da yok!

***

Velhasılı kelam! Zaman, seçim zamanı değil.. Türkiyenin erken seçime ihtiyacı yok. Kurtuluşu da, erken seçimde değil. Şu Popülizm tavırlarınız yetti artık! Gına getirdiniz.

***

GÜNÜN SÖZÜ

çağdaş olmak adına, batı kültürüne odaklandık pedofili sapık oluverdik

Email: omerbuyuktimur@diyarbakirsoz.com

Failed to load the video