KATİL(LER) BELLİ, AMA NEDENİ MEÇHUL?
Eklenme: 9/16/2024 12:00:00 AM

Narin cinayetinde, gelinen aşama sır perdesinin kısm-i olarak, aralandığı artık haykırabiliriz!. Şöyle ki, gül yüzlü kızımız kollektif bir organizasyonun sonucu öldürülmüştür!.. Cinayet, vahşi ve canice işlenmiştir,.?!

***

Şu da, kesin ve nettir!.. Cinayet organizeli ve çoklu kişinin yer almasına rağmen, Adli kayıtlara faili meçhul cinayet olarak geçmedi.. Ki derdest olanlardan bunu açıkça görüyor ve kaydediyoruz!.. Hal-i hazırda, 11 tutuklu var

***

Peki, bu cinayette Narinin akan kanı, kimlerin eline bulaşmıştır? Anne, amca, abi, yenge, kuzen!!!. Ve de, koordinasyonun ele başı Amcanın, mısır tarlasındaki işçileri.. Hepsi el birliğiyle Narinin canına kast ederek, onun kanını dökmüşlerdir?!

***

Vakıanın en yıkıcı yönü, dökülen kanda Narinin annesi Yüksel Güranın parmağının olmasına yönelik iddialar!.. Tabi ki, Abisi.. Ve de, baba yarısı diye tanımladığımız Amca!.. Amcanın bir de eşleri, yani yenge!.. Kuzenler de var?.. İşte bunlar, kendi çocuklarının canına kıymışlar!..

***

Soruşturma sürüyor!.. Yeni yeni ifadeler alınıyor.? Gözaltılar devam edecek gibi görünüyor!.. Ki suçlamalar da giderek farklılaşıyor!.. Özellikle Narini ölüme götüren ilk fiziki müdahalenin kimden geldiğine dair soruya yanıt bulma adına!!..

***

Aşağı yukarı, katil-(ler) belli, diyoruz!.. Cinayetin işleniş biçimi de, netleşiyor! Lakin, Narinin canına kıyılmasındaki neden, ne sorusuna henüz yanıt bulunmuş değil. Bu minvalde, kesinleşen bir sonuç yok!.. Zihni kemiren de burası!

***

Günlerdir, konuluşup, tartışılıyor!.. İfadelerden çıkarılan sonuçlarla alakalı yorumlar yapılıyor!.. Denir ya, binlerce senaryo üretilip, yazıldı!.. Ama, tatmin edici, vicdanları rahatlatan bir sonuç elde edilebilmiş değil!..

***

Denilen ne?.. Narin görmemesi gereken bir şeyi gördü?.. Onun için, öldürüldü?.. İyi de, ne görmüş olabilir ki, vahşi ve canice, organizeli bir cinayete kurban gitmesine neden olsun?.. Bu soru yanıt bulmuş değil.. Meçhul?

***

Onu ölüme götüren neden, faili meçhul kalacak!..Yani, cinayette failler belli, ama nedeni meçhul?.. Hafızalarda, böyle yer alacak mı?.. Adalet defterinde böyle yazılır mı, onu zaman gösterecek?.

***

DIŞ GÜçLER, KİMİN GÜçÜ..

Gel gelelim, Narin ailesi imzalı, o yazılı açıklamaya!.. Kim, kimler tarafından, hangi gayeyle, kaleme aldığı, belli olmayan, bir metin!.. Ne yazık ki, medyada ciddi ciddi de yer aldı?..

***

Açıklamada şöyle bir ifade dikkatimi çekti!.. Muhakkak ki, sizler de pür dikkat kesilmişsinizdir, bu ifadeye!.. Denilen ne?.. Koca ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız!..

***

Denir ya, yok daha neler?.. Yavuz hırsız misali; bu ne pişkinlik?.. Kendi çocuklarını öldürüyorlar.. Faili meçhul, bırakma gayretinde bulunanlar onlar!. Kendileri masum!.. Yazan çizen suçlu, onlar bir takım dış güçler?..

***

EY ZİBİDİ!

De hele, Narinin vahşice katedilmesini; inanca, ırka, kültüre, coğrafyaya bağlıyorsun!.. Peki, Sıla bebeğe yapılan, sapkınlığı, işkenceyi neye bağlayacaksın?!

***

Hadi Narinin yaşadığı Bağlar ilçesinin Tavşantepe köyü inanç, kültür ve feodal yapıyla, muhafazakar, içe kapanık, tutucu, bir yer.. Eee Sıla Y. kız bebeğin yaşadığı Trakyanın kasabası ise, açık, seçik, liberal, şen-şakrak bir yer diyelim.. Ki öyle deniliyor size göre!

***

Narin görmemesi gereken bir şey gördüğü için, aile içinde, katledildi!.. Ama Sıla bebek, birlikte yaşayan bir çiftin çevresi tarafından, iki yaşında olmasına rağmen, tecavüze uğruyor, işkence görüyor.. Ve o bebek, entübe şu an!. Ölü..

***

Burda kastım, iki vakıa üzerinde kıyaslama, ya da hiyerarşik yapı kurmak değil.. Ki gerek de yok.. Her iki olay da, kendi mecrasında caniliği, sapkınlığı, iğrençliği, alçaklığı içerdiği gibi; hiçbir şekilde vicdani kabul görülemez!..

***

Bu da şunu haykırıyor!.. Ey Kürt kimliği, inanç ve kültür, bölge farklılığı üzerinden, vahşileşen, saldıran toplumsal ayrıştırıcı ateşi körükleyen zibidiler!.. Demem o ki; böylesi alçaklıkların, iğrençliklerin, vahşiliğin caniliğin, ırk, dil, renk, kültür, hayat tarzı veya gelenek göreneklerle, alakalı ve ilişkili hiç değil.! Varsa bir ilişki, o da sizin zihniyetiniz ve üretmeye çalıştığınız kültürdür?!..

***

TÜİKİN çOCUK SUçLARI İSTATİSTİĞİ

Masamda, TÜİKin verileri var!.. çocuklara yönelik şiddet, istatistiği!.. Suç ve suçlular.? Narin için ifade edilen o sözcük.. Ne deniliyor.. Görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için, katledildi?..

***

TÜİKe göre, 90 çocuktan 1i, toplumda görmemesi, yaşamaması temenni edilen olaylar sebebiyle mağdur edilmiş 2023 yıl sonu itibarıyla 85 milyon 372 bin 377 nüfuslu Türkiyedeki, 22 milyon 206 bin 34 çocuktan 242 bin 875i mağdur olarak güvenlik güçlerince alınmış, ya da gitmiş, götürülmüş?..

***

Güvenlik birimlerine mağdur olarak giden çocukların yüzde 89,7sini suç mağduru, yüzde 10,2sini takibi gereken olay mağduru.. Yine suç mağduru olarak giden veya götürülen 217 bin 915 çocuğun yüzde 61,3ü yaralama, yüzde 11,8i cinsel suçlar, yüzde 8,6sı aile düzenine karşı suçlar.. Geriye kalan yüzde 4,4ü tehdit, yüzde 13,9u ise diğer nedenlerden mağdur olmuş!

***

2015-2023 yıllarında 2 milyon 25 bin 815 çocuk mağdur olarak güvenlik birimlerinde, işlem görmüş.. Geçen yıl suç mağduru 217 bin 915 çocuğun karıştığı olaylar arasında en fazla yaralama ve cinsel suçlar yer aldı. Mağduriyet türüne göre suç mağduru çocukların karıştığı kimi olayların, yıl istatistiği şöyle

***

2015 Yaralama 120 bin 159.. Cinsel suçlar 16 bin 258 Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 272.

***

2016 Yaralama 120 bin 881.. Cinsel suçlar 22 bin 655 Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 447

***

2017 Yaralama 115 bin 547.. Cinsel suçlar 23 bin 713.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 126..

***

2018 Yaralama 120 bin 268.. Cinsel suçlar 32 bin 759.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 608..

***

2019 Yaralama 119 bin 9.. Cinsel suçlar 31 bin 445.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 665..

***

2020.. Yaralama 83 bin 281 Cinsel suçlar 18 bin 450.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 4 bin 499..

***

2021.. Yaralama 106 bin 742.. Cinsel suçlar 24 bin 432.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 5 bin 512..

***

2022 Yaralama 136 bin 94.. Cinsel suçlar 31 bin 890.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 7 bin 412..

***

2023.. Yaralama 133 bin 626 Cinsel suçlar 25 bin 685.. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma 6 bin 626..

***

Yıllara dair veriler böyle!.. Görünen o ki, özellikle son iki yıl içerisinde, çocuklara yönelik suçlar, önceki yıllara oranla, hayli artışta!.. Özellikle de, şiddet ve cinsel suçlar!.. Bu durumun elbette ki, sosyolojik bir analizi olmalı!..

***

Sosyal mi, ekonomik mi, kültürel mi?. Tabi bir de, siyasi yönü de yok değil.. Narin mevzusuyla, sıkça ifade ettiğim gibi; Türkiyenin ivedilikle gelecek nesiller olarak gördüğümüz, yarınlarımız diye umutla baktığımız çocuklarla alakalı, zihin eforuna girmesi gerekir.. Özellikle de, aile müessesesini korumak adına.. Bizi nesilden, aileden, eden etkenler nedir diye; sorgulamalıyız?!..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Neslini sahiplenmeyenin, geleceği umut verici olmaz!..

Failed to load the video