NARİN VE BÜYÜK SIRRIN SIRRI?!?..
Eklenme: 9/17/2024 12:00:00 AM

Kim, ne der bilmem! Ama şuna kanaat getirdim ki, Narin cinayetini bilinmez, denkleme dönüştüren Ailenin bizatihi-i kendisidir.! Ve suskun kesilen Tavşantepe köylüleri.. çok ama çok büyük bir sırrın deşifre olmasına karşı, direnç gösteriyorlar!

***

Şöyle ki, Amca Salim Güran.. Ki aracında, Narinin DNAsı bulundu. İtirafçı Nevzat Bahtiyarın, Narinin cesedini amcadan alıp dereye attığını, itiraf etmesine rağmen!.. İkisinin de çelişkili ifadeleri var.

***

Ama ikisi de, hele ki Amca Salim, iki kez ifadesi alındı. çapraz sorguya tabi tutuldu. Bir değil, üç savcı sorguladı. Ama hala, cinayetin nasıl işlendiğine dair, tek bir ip uçu verilmiş değil.. Bu minvalde ulaşılan bilgi de yok!

***

Cinayet var, failler belli, lakin nedeni meçhul!.. Narini vahşi ve canide ölüme götüren, görmemesi gereken bir şeyi gördü gerçeğine de ulaşılmış değil.. Ki soruşturmanın seyrine bakıldığında, gerçeğe ulaşma, ulaştırılmama noktasında, hayli seyir engellemeleri var!

***

Nitekim, engellemeye yönelik sahte ihbarların yoğunluğudur. Ve bunun ekseriyetiyle de, Güran ailesi ile köylülerden gelmesi! Ki bu organizasyon mahkeme dosyasına, kayıtlarına geçti. Hal-i hazırda, iki kişi de gözaltında bulunuyor, sahte ihbarlarda bulundukları için! Kim onlar; tutuklanan Kaya soy isimli iki kişinin yakınları.. İsa ve Şeyma Kaya. Sorgulama sürüyor.. İkisi akraba..

***

Amca Salimin işçisi R.A.. 15 yaşında bir çocuk tutuklandı! Mahkemenin tutuklama gerekçesi şu; Narini bulmak için, yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarında hedef saptırma, maksatlı suni ihbarlarla, dikkat dağıtmaya çalışmak. Soruşturmayı çok yönlü akamete uğratmak!

***

Tabi, JASAT tutanağına göre, Narinin kaybolmasından hemen sonra, yaşanan ve yaşatılan garip olaylar silsilesinin ekseriyeti, aile fertlerinden gelmiş!.. Narinin çekirdek ailesinin dışında, Güran ailesinin diğer fertleri de dahil, amca ile birlikte 6 aile ferdine ait telefon aramaları, WhatsApp aramaları ve yazışmalarının silinmesi!

***

Mahkeme kayıtlarında, hedef saptırma, maksatlı suni ihbarlar, dikkat dağıtıcı, soruşturmanın manipüle edilmesine dair kapsayıcı bilgiler var Dosyadaki JASAT tutanağına göre, Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışılmış..

***

Bunun yanı sıra Narin kaybolduktan iki gün sonra köyde yangın çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları esnasında ise olağan dışı elektrik kesintileri yaşandı. İki kişinin bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbar. En önemlisi de, Narinin cesedinin bulunduğu Eğertutmaz Deresinden ekiplerin uzaklaştırılmasına yönelik senaryoların üretilmesi!

***

çünkü, o bölge tam üç kez arandı. Ama Narinin cesedi bulunmadı.. Nevzat Bahtiyarın itirafı üzerine, ekipler avuçlarına koydukları gibi, cesedi 19üncü günde buldu.. Bugün nerdeyse bir ay dolacak.. Otopsi sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak hala, cinayetin nasıl işlendiği, çözümlenmiş değil!

***

Mesela, ağabeyi Enes Güranın Narini boğmaya çalıştığı sırada anne Yüksel Güranın kızını kurtarmak için oğlunu ısırdığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar üzerine soruşturmayı yürüten savcılık anne Gürandan diş modeli aldırdı. Analiz için İstanbula gönderildi. Gelecek sonuç, diş izi düğümünü çözecektir..

***

Eğer ki, diş izleri anne Yüksele ait çıkarsa, doğrusu soruşturmada gelinen aşamanın seyrini bir hayli, değiştirecek ve Malum, Narinin abisinde tespit edilen diş izleri, yapılan tetkiklerde, ona ait olmadığı belirlenmişti. İlişkiler ağında dikkatlerin odağındaki Annenin yansıra, kızın yengesi Hediye Güran var!

***

Gözaltı gerekçesi de, suç delillerini yok etmek! Hediye, Narinin tutuklu olan amcası Fuat Güranın eşi.. İddia şu ki, Narinin öldürülmesi esnasında, Enese müdahale ettiği! Tabi bu müdahale hangi ölçüde, o meçhul! Yazıya son rotüşleri yaparken, Adliyeye sevk edildiği haberi geldi!.. Muhtemelen tutuklanacak! Ek 24 saat bir gözaltı kararı boşuna olunmadı?

***

Önceki yazılarımızda ne demiştik! İtirafçı Nevzatın Amca Salimin Narinin cesedini battaniyeye sarılı şekilde, kendisine teslim ettiğine dair, ifadesinde yer alan o battaniye, kimin ve nerede? Henüz bulunmuş değil o battaniye!. Ancak cesedin konulduğu çuvalın serisi, itirafçının evinden çıktı.. Garip olaylar silsilesi

***

NARİN NEYİ GÖRDÜ?

Narinin tutuklu annesi Yükselin yeni bir görüntüsü ortaya çıktı.. Görüntü, aramaların yapıldığı 3üncü güne ait.. Tuncelide kayıp olan Erganili Gülistan Dokunun ablası Aygül Dokunun anneye yaptığı ziyaret esnasındaki, konuşmalar!..

***

Görüntüler de, ikili birbirlerine sarılıp, gözyaşı döküyor.. Abla Doku, şu çağrıyı yapıyor..Gülistanımız 4 yıldır yok, karanlıkta kaldı. Şuramıza alev düştü. Narinin annesi de bu hale düşmesin diye herkesi Narini aramaya davet ediyoruz..

***

Anne Yükselin, şu sözleri garip, sorgulayıcı ve dikkat çekici Peki ne diyor? Cinayetten tutuklu olan Anne?.. Narin karanlıkta kalmasın. Gülistanın ailesi yanmış biz de yanmayalım. Ne olur kızımı bırakın, ne olur bir köşeye atın. Ne olur benim kızıma göstermeyin. Kızım biliyor, dayanamıyor..

***

Cevap aranan soru! Peki, Narin neyi biliyor? Evet o büyük sır ne? Mevzu bir gönül ilişkisinden çıkmıyor değil? Sosyal medya ve kimi muhalif ya da yanlış yayınlarda bir dizi iddia ve ithamlardan söz ediliyor, siyasi ve sosyal! Geçmişin de sırlarına vakıf olunması, açısından!

***

Ne yazık ki, aşağılık ve rezilce işlenmiş bu cinayet üzerinden raiting devşirme gayreti içerisinde olanlar var? Özellikle, kimi medya ve sözcü kesicileri.. Şeytanı bir kurguyla, soruşturmayı akamete uğratmaktadırlar!
Ki onlar, 11 tutuklunun iğrençliğinden beter haldeler.. Hele ki, toplumsal değer ölçülerini, yıkmaları ayrı bir fecaat..

***

Dönersek Narine!.. Netice itibariyle, Narin salt kendisinin görmemesi gereken bir vakıadan dolayı öldürülmedi Diyorum ki, Diyarbakırın doğal olarak bölgenin ve ülkenin de görmemesi gereken bir görüntüye, şahit oldu için mi, canına kıydılar?

***

Ülkeyi ayağa kaldıran Narin cinayeti, er ya da geç netleşip, aydınlanacak.? Failleri biliyoruz! Ama neden, öldürdükleri meçhul? İşte o meçhuliyettir, Narinin ölümündeki büyük sırrın varlığının olması.. Bakalım üst düzey yetkilinin ifadesiyle; büyük sır çok şeyi, ters köşe yapacak?..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Her karanlığın muhakkak ki, aydınlık bir yüzü vardır!

Failed to load the video