NE OLUYORUZ YA?
Eklenme: 10/3/2024 12:00:00 AM

Bu sorudan daha çok, ne ara bu hale geldik diye sorgulamak gerekir?. Şu adli vakıların yaşanan ve yaşatılan hal-i durumları, dehşetin de ötesinde vahşi bir hegemonluk söz konusu!.

***

Vaziyet zivanadan çıkma halinin de çok da ilerisine düşmüş durumda!?. Kimin gücü kime yetiyorsa, orman kanunu defterini açıyor.. Yaşam alanları çok yönlü, çetelerin hegemonluğu altında, inliyor..

***

Şu son bir aylık dönem içerisinde, vuku bulan, gazetelerin manşetlerinde çarşaf çarşaf yayınlanan adli vakalara dair haberlere bi bakar mısınız?.. Her biri kendi mecrasında, dehşeti, soluksuz bir şekilde icra ediyor..

***

Sinema filimlerini, aratmıyor!.. Ötesini yaşatıyor.. Hadiselerin detayları dudak uçuklatıyor.. Vahşi ve psikopat bir yaşamın, sokakları nasıl esir aldığı, saat başı tokat misali yüze iniyor.. Güçler çatışıyor!..

***

Sosyal medya!.. Bugün illegal oluşumların meydan okuma, güç gösterisi, arenasına dönmüş durumdu!.. Buralardan, devlete ve birbirlerine racon kesiyorlar!.. Devletin tüm güvenlik ve yargı birimlerine parmak sallayarak meydan okuyorlar!.. Biz burdayız..

***

çete liderlerinden, üyelerine kadar!..
Adli sicil kayıtları, öylesine kabarık ki; her birinin, 10-15 tane yargılandığı suç dosyası var.. Ama zindanda değiller, dışarıdalar.? Enva-i çeşitli silahlar ise onlar için aksesuar gibi!..

***

Beri yanda, bunlara yönelik yürütülen operasyonlar da yok değil.. Var.. Ki İçişleri Bakanlığı bültenine bakıyorum.. Artık çeteler farklı sınıflandırma ve isimlerle anılarak, operasyonlara numaralar eriliyor?..

***

İsimlere verilen numaralandırmalar!.. Kimileri, 30-40ı aştı.. Hatta 50ye vuran, suç çetesine yönelik operasyon bile var.. Bu operasyonların detayları, ele geçirilen, işlenen suç sayıları, der demez ne oluyoruz sorusunu ikmale getirmiyor değil!..

***

Peki, bitiyorlar mı?.. Maalesef.. Bir kapıdan giriliyor, diğer kapıdan çıkılıyor.. Üremeler de o biçim!.. Nasıl olsa, ceza yok!.. çünkü yasalarımız, ceza-i kanunlarımız suçun caydırıcılığına hizmet etmiyor, bilakis azgınlaşmasını sağlıyor!..

***

Yoksa, çarşı, pazar, sokaklar çetelerin üreme gösterip, cirit attığı, alanlara döner miydi?. Teksas misali, silahlı düellolar yaşanır mıydı? Hegemon bir yapıyla, çeteler kendilerine göre, kurtarılmış olanlar, yaratabilirler miydi?.. Tehditler savrulabilir miydi?

***

Ekranlara yansıdı, Gaziantepteki görüntüler!.. Sokak başlarını tutan çete üyeleri! Ellerinde uzun namlulu silah.. Her birinde birer kalaşnikof.. Küfürleri, tehditleri bir yana, burada hüküm ferman biziz diyorlar!..

***

Neyse ki polis enselerine binip, derdest etti.. Tutuklandılar.. Düşünüyorum ya bu görüntüler, ortaya çıkmamış olsaydı.. Bunlar, o bölgede daha nice, terör estirici hadiselere neden olmaz mıydı?. Kimin kanına, canına girerlerdi. Onlar gibi niceleri var!..

***

Eee, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmazi kim katletti!.. 26 suç dosyası bulunan, eli silahlı, kanlı Yunus Emre Geçti denilen biri?.. çetesinin ismi Casperlar..
Geçti cezaevine konuldu Artık çete onu besleyecek, abi ya!!..

***

Peki, bu Geçtiye 26 suç dosyası, ki araması olmasına rağmen!.. Bugüne kadar kim nasıl, neden, niçin geç-ti deyip sahiplendi..
Bel çıkıldı Annesi ne diyor; her yere gittim, kimse ilgilenmedi! Sonuç; genç bir kadın polisin şehit edildi..

***

Korkunç olan şu ki, bu çeteleri sahiplenenler var!.. Gerek kolluk kuvvetlerinde, gerekse yargıda.. En vahimi de, hak, hukuk, adalet deyip duran, siyasiler!.. Eli kanlı katile bel çıkıyor!.. Yakalama şekline kınama bile getiriyor!..

***

Öyle ya özgürlük ve güvenlik hakkı var!.. çete üyesi adam da öldürebilir, yaralayabilir, ayaklara sıkabilir.. Haraç alabilir.. çek, senet tahsilatı yapabilir.. Enva-i suçu işleyebilir.. Irza, namaza, tecavüz edebilir! çoluk, çocuk, kadın öldürebilir!

***

Yani, her şey mübah!. Ne kadar cani olursa olsun!.. Ona tanınmış olunan özgürlük ve güvenlik hakkıvar ya!.. O sınırı, aşamazsın diye böbürleniyorlar!.. Ama o aşabilir.. Ona adalet var, ama mağdura ve maktule zerre-i miskal, özgürlük ve güvenlik hakkı yok!..

***

Eski futbolcu Serhat Akına yapılan silahlı saldırı olayı!.. Görüntüleri izlediniz.. Canlı canlı, adamın biri geliyor, Serhata sesleniyor.. Sonra ayağına ateş edip, yaralıyor.. Geldiği gibi de gidiyor!..

***

Saldırının şekli de, şemalı de, Serhat sana ilk mesajımız odaklı!.. Bugün ayak, yarın baş!.. Herkes kendi adaletini ikmal ediyor?..
Bir de bu çetelerin kendi bölgelerinde kurdukları adalet sistemi raconu var..
Devlet yerine, onlara başvuranlar da çok!..

***

Üreme ve cirit atma arenaları olan sosyal medyadaki racon kesicilikleri, öylesine cezbedici ki!.. Adamlar eleman bulmakta, güçlük çekmiyorlar.. çekim alanları yüksek!.. Olmaz mı, Devlet-i Aliyyeden daha fazla, himayelerindekilerini koruyup kolluyorlar?

***

Önceki gün Diyarbakırdaki bir operasyona dair haber!.. Azılı bir hırsız.. 19 farklı suç dosyası var.. Metruk bir binada, kıstırılıyor!.. 12 katlı binadan, aşağı atlıyor.. Yakalanıyor.. Yani bu kadar büyük bir gözü dönmüşlük var!..

***

İşte, Narin vakıası!.. 1.5 ay oldu.. Ama hala fail, netleşmedi.. Nedenler zincirine baktığınızda, legal ve illegal bir çekişmeyi görüyoruz.. Ceset var, katil meçhul! Lakin insanların vicdanlarında, sorgu ne oluyoruz ya?..

***

Gazeteci, meslektaşımız Meyser Tuncay!..
O da, işyerinin önünde, iki kişinin silahlı saldırısına uğruyor.. Ayağına iki kurşun isabet ediyorGeçmiş olsun diyoruz.. Meyser, kim ne amaçla, saldırdı bilmiyorum.. Yakalanmalarını istiyorum diyor.
Vuranlar, meçhul!.. Görüntü var, yakalanırlar mı göreceğiz!..

***

Gelinen aşama, çarşı, pazar, sosyal, seyasal, ekonomik girdap, insanları yutuyor.. Ama velakin, organize suç örgütleri, çeteler de
bir o kadar, insan yutar hale geldiler!.. çetele tutmaya kalkarsak, çetelere verilen kurban sayısı hızla artıyor?

***

Bunların bir de kendilerine özgü, düzen kurucu olmaları var ki; ne adalet?!.. Ülkenin ve toplumun hal-i pür melali, hiçte sağlıklı değil.. Per-ü perişanlık, alabildiğine, ağırlaştı.. Ürkütüyor, yıkıcı bir süreci yaşatıyor..

**

çetelerin bir de. kendilerini markalaştırmaya yönelik, yöntem imzası atmaları var?!.. Yargı içerisine sızmışlar, rüşvet çarkıyla, suçluları, arka kapıdan bırakıyor.. Polis katili de, devleti tehdit ediyor! Her şey kokmuştur!.. Ne olacak bu halimiz?..

***

Ne olacak, eğer ki seçilen milletvekilinin çakarlı cipiyle, milyon liralık kaçakçılık yapılıyorsa!.. Ve bu, suçüstü oluyorsa.. Söylenecek söz; bir kere balık baştan kokmuştur!.. Başka söze hacet var mı?

***

GÜNÜN SÖZÜ

Kokuşmuş ete tuz deriz de, peki ya tuz kokmuşsa, ne edeceğiz?!..

Failed to load the video