Katiller Alkışlanırsa!
Eklenme: 8/2/2024 12:00:00 AM

24 Temmuz 2024 tarihinde ABD Kongresinde, bebekler ve çocuklar dahil 40-50 bin mazlum Filistin halkının katili olan Netanyahu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Demokrasi ve İnsan Hakları açısından; bir utanç vesikası olan bu alkışlama olayına, ABD Kongresinde tek başına tepki veren kongre üyesi cesur kadın Rashida TALAİBi can-u gönülden tebrik ederim.

Siyonizmin (üstün ırk anlayışı) ABD dahil, batının sözde medeni ülkelerini nasıl işgal ettiğini,7 Ekim 2023 tarihinde Hamasın, zalim İsrail hükümetine karşı yaptığı misilleme harekatına, ABD ve AB ülkelerinin liderlerinin İsraile yaptığı destek ziyaretleri en önemli tarihi kayıttır.

ABD Kongre üyelerinin katil Netanyahuyu ayakta alkışlaması, katillere cesaret vermiş olacak ki; BMGKnin almış olduğu ateşkes kararına rağmen Gazzede soykırım ve katliamlar devam ediyor. Ancak katil vampirler; hiçbir zaman kana doymadıklarını ispatlamak için; bu kez siyasi cinayetlerine Hamas siyasi lideri İsmail HANİYEyi şehit ederek vermiştir.

Mülteci kamplarında doğup, Filistin halkının haklı davası içinde büyüyüp, verdiği mücadele azmi ile 2017de Hamas lideri seçilen İsmail Haniyye; Filistin halkının haklı davası için ailesinden birçok kişiyi şehit verdiği halde, barıştan yana tavrını her zaman sürdürmüştür. Tarihi kayıtlara geçen şu önemli sözünü burada zikretmek istiyorum:

Benim çocuklarımın kanı, Filistinli bir çocuğun kanından daha değerli değildir

Böyle ulvi bir kişiliğe sahip olan İsmail HANİYYE, davası uğruna hayatını feda edip, şehadet şerbetini içmiştir.

İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Yüce Rabbim, şehadetlerini kabul etsin ve ümmetin mazlumlarını şefaatçi eylesin. Zalimler için; yaşasın Cehennem

Burada önemli bir konuyu açıklamak istiyorum: Dünya kamuoyu Siyonizm tehlikesinin farkına varmaz ise; bu fanatik anlayış bir üçüncü dünya savaşına sebep olacağı aşikrdır. Nükleer silahlara sahip olan ülkelerin içinde yer alacağı bir savaş olasılığı, Dünyamızın kıyameti olabilir.

Dolayısıyla dünya kamuoyu Siyonizm tehlikesi karşısında, duruşunu net olarak ortaya koymalıdır. Özellikle batı kamuoyu kendi yönetimlerini, İsraile verdikleri sınırsız desteği sorgulamaları ve bu desteği sınırlandırmaları; dünya barışı açından elzemdir!

Meramımı merhum Sezai KARAKOçun şu şiiriyle ifade etmek istiyorum:

Sakın kader deme; kaderin üstünde bir kader vardır,

Ne yapsalar boş; göklerden gelen bir karar vardır,

Gün batsa ne olur; geceyi onaran bir mimar vardır,

Yanmışsam; külümden yapılan bir hisar vardır,

Yenilgi, yenilgi büyüyen bir zafer vardır..!