100 metrelik alana sıkıştılar

Sur'da PKK'lılar 100 metrelik alana sıkıştırılırken, çatışmalar şiddetlendi. Dünkü çatışmalarda 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

100 metrelik alana sıkıştılar

Sokağa çıkma yasağının ardından örgüt üyeleri tarafından ilçenin dar sokakları ve binalara yerleştirdikleri tuzak, barikat ve sokaklarda kazılan hendeklerin temizlenmesi için başlatılan operasyonlar devam ediyor. İlçenin Hasırlı ve Fatihpaşa Mahalleleri arasında kıstırılan teröristlerin 100 metrelik alanda sıkıştırıldığı bildirildi.

BİNALARA GİZLENİYORLAR

Binalarda gizlenerek mazgallardan güvenlik kuvvetlerine ateş açıp, bombalı saldırı düzenledikten sonra saklanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için süren operasyonlarda son 24 saat içinde 6 güvenlik görevlisi tuzaklanan bombaların patlaması sonucu yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

6 ÖRGÜT ÜYESİ ETKİSİZ

Son 24 saatte sürdürülen operasyonlarda ise 6 terörist öldürüldü. Operasyonu sürdüren güvenlik kuvvetleri, PKK'lıların öldürülme anını cep telefonuyla saniye saniye görüntüledi. Militanların sıkıştığı 100 metrelik alanı ablukaya alan güvenlik kuvvetleri tuzaklamaları teker teker kaldırıp ilerlerken, Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde operasyonlarla ilgili olarak son 24 saatte 6 teröristin öldürüldüğü duyuruldu. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı 202'ye ulaşmıştır" denildi.

ELE GEÇİRİLEN MUHİMMAT

Öte yandan, PKK'lılara ait 36 adet el yapımı bomba, 43 adet molotof bombası ve 4 adet havai fişek ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, "İlimizde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen metruk binalar ve boş alanlara yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramalarda; 36 adet el yapımı bomba, 43 adet molotof bombası, 4 adet havai fişek, çok miktarda molotof bombası ve el yapımı bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler