10 bin öğrenciye Su elçiliği eğtimi

DİSKİ'nin Su Elçileri Projesi kapsamında, iki yılda 138 okulda, 10 bin §43 öğrenciye ulaştırıldı. Öğretim yılı sonu nedeniyle DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerefoğlu, öğrencilerle final buluşması yaptı.

10 bin öğrenciye Su elçiliği eğtimi

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü Su Elçileri Projesi, kapanış eğitimiyle final yaptı.
 2025–2026 öğretim yılını tamamlanmasıyla organize edilen kapanış finali eğitimine DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu katıldı.

Okullarda sürdürülen eğitim sürecinin son halkasını oluşturan kapanış eğitimi, öğrencilerin yıl boyunca edindikleri bilgiyi bir arıtma tesisinde sahada deneyimlemelerine ve içme suyunun üretim sürecini yerinde görmeleriyle son buldu.

İlk uygulamasını 2024–2025 öğretim yılında 18 okulda 1.531 öğrenciyle gerçekleştiren proje, 2025–2026 öğretim yılında 120 okulda 8 bin 612 öğrenciye ulaşarak kapsamını beş katından fazla genişletti. İki yıllık süreçte toplam 138 okulda 10 bin 143 öğrenci Su Elçisi sertifikası almaya hak kazandı
Sertifikaları DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu törenle teslim etti.

Proje su tasarrufu, su döngüsü ve iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri konularında çocuklarda farkındalık oluşturmayı ve bu farkındalığı aile ile çevre ortamlarına taşıyacak bir kuşak yetiştirmeyi hedefliyor.  Projenin hayata geçirilmesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yöneticileri ve öğretmenler ile DİSKİ Halkla İlişkiler Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli iş birliği yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap