Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesine bağlı Ambar Mahallesi Kandiskan Küme Evleri’nde yaklaşık 20 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan eski hattın yerine 2 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşeniyor. Çalışmaların yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.
DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Kocaköy ilçesine bağlı Ambar Mahallesi Kandiskan Küme Evleri’nde içme suyu altyapısının yenilenmesi amacıyla çalışma başlattı.
DİSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Dairesi Başkanlığına bağlı Kocaköy DİSKİ Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, yaklaşık 20 yıl önce döşenen ve ekonomik ömrünü tamamlayan mevcut içme suyu hattı yenileniyor.
ARIZALAR VE SU KAYIPLARI AZALACAK
Ekonomik ömrünü tamamlayan eski şebekede zaman içerisinde sık sık arızalar meydana gelirken, yaşanan arızalar su kesintilerinin yanı sıra su kayıplarına ve israfa da neden oluyordu. Vatandaşlar ile mahalle muhtarının talepleri üzerine bölgede inceleme yapan DİSKİ ekipleri, eski hattın yenilenmesine karar verdi.
Çalışma kapsamında mevcut güzergâhtan farklı bir noktadan yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeniyor. Yeni hattın devreye alınmasıyla birlikte eski şebekeden kaynaklanan arızaların ve su kayıplarının azaltılması hedefleniyor.
HANELERE ABONELİK BAĞLANTISI YAPILACAK
Kocaköy DİSKİ Şube Müdürü İrfan Çalışkan, çalışmaların bölgedeki vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütüldüğünü belirtti.
Yeni hattın tamamlanmasının ardından mahalledeki hanelerin abone bağlantılarının yapılacağını ve su sayaçlarının takılacağını ifade eden Çalışkan, her haneye ayrı abone bağlantısı sağlanacağını söyledi. Çalışkan, çalışmaların yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
MUHTAR URUÇ: İNŞALLAH RAHATLIKLA SUYUMUZU İÇECEĞİZ
Ambar Mahallesi Muhtarı Osman Uruç da yürütülen çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 20 yıl önce döşenen mevcut hatta sık sık arızalar yaşandığını belirten Uruç, yeni içme suyu şebekesinin mahalle sakinleri açısından önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Yeni hattın tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmasını beklediklerini belirten Uruç, “İnşallah rahatlıkla suyumuzu içeceğiz.” dedi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından hanelerin abone bağlantılarının yapılması ve su sayaçlarının takılması planlanıyor. Yeni hatla birlikte Kandiskan Küme Evleri’nde içme suyu altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişiminin sağlanması amaçlanıyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar