4 okul yakıldı!

Öğlen saatlerine doğru, PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Ortaokulu ile Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Süleyman Nazif İlkokulu'nda yangın çıktı.

4 okul yakıldı!

Öğlen saatlerine doğru, PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Ortaokulu ile Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Süleyman Nazif İlkokulu'nda yangın çıktı. Örgüt üyelerince atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangına, itfaiye ekiplerince okulların çevresindeki hendek ve barikatlardan dolayı müdahalede bulunulamıyor. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.

YANGINA MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Yavuz Selim Ortaokulu'nun, Yavuz Sultan Selim'in Doğu seferinde Diyarbakır'da konakladığı mahallede bulunduğu, daha önce kilise olarak kullanılan okulda 1968 yılında, "Yavuz Selim" ismi verilerek eğitim öğretime başlandığı, Süleyman Nazif İlkokulu'nun da yaklaşık 75 yıllık bir geçmişe sahip olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz