Adile Ana'ya pollis şefkati

Gazetemizin dramını kamuoyuna aktardığı Adile Soysal’ın yardımına Diyarbakır emniyeti yetişti. Toplum destekli polis, kendi çocukları tarafından terk edilen talihsiz kadına gıda yardımında bulundu.

Adile Ana'ya pollis şefkati

20 yıl önce eşini kaybettikten sonra çocukları tarafından kaderine terk edildiği için Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nden geldiği Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Aziziye Mahallesi’nde her tarafı harabe şeklindeki tek gözlü evde yaşamaya tutunmaya çalışan Adile Soysal’ın feryadı karşılıksız kalmadı.

Gazetemizin dramını kamuoyuna aktardığı Adile Soysal, çocuklarının kendisini terk etmesi ve yaşadığı sorunlardan dolayı intihar etme aşamasına geldiğini ifade etmişti. Çaresiz durumdaki kadına yardım eli emniyet teşkilatından geldi.

Diyarbakır emniyet müdürlüğü toplum destekli şube müdürlüğü ekipleri gazetede çıkan haberimiz üzerine kendi aralarında topladıkları gıda malzemelerini Adile Soysal’a teslim etti.

POLİSİN TUTUMU DUYGULANDIRDI

59 yaşındaki kadını, tek başına yaşama tutunmaya çalıştığı harabede ziyaret eden toplum destekli şube müdürlüğü ekibindeki polislerin tutumu yaşlı kadını duygulandırdı.

Harabe şeklindeki evin içini gezen polisler Adile Soysal’la sohbet etti. Türkçe bilmeyen Adile Soysal ile polisler arasında iletişimi ise Kürtçe bilen bir polis memuru sağladı.

Polislerin davranışından çok etkilendiğini anlatan Adile Soysal,”Allah gazetenizden ve televizyonunuzdan razı olsun. Sesimi duyurdunuz. Emniyetin ziyareti ve yaptıkları yardım beni çok duygulandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. “ dedi.

Evde bir süre kalan polisler, yaşlı kadınla yakından ilgilenirken, devletin sıcak yüzünü gösterdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz