Akan Kan Hepimizin!

Diyarbakır, Cizre ve Nusaybin'de hendek ve barikat terörü oluk gibi kan akıtıyor. Dün, iki asker şehit olurken, ikisi kardeş üç sivil de hayatını kaybetti.

Akan Kan Hepimizin!

Hendek ve barikat terörü dün de Diyarbakır ve Cizre ile Nusaybin'de can aldı. Diyarbakır'da Uzman çavuş kanas silahıyla şehit edilirken, 17 yaşındaki genç kız da evinin önünde öldürüldü. Cizre'de roketatarlı saldırıda, bir uzman hayatını kaybederken, iki kardeşte kurşunların hedefi olup hayatını kaybetti. Nusaybin'de ise iki kişi öldürüldü.

İLÇEDEKİ OPERASYONLAR

İlçede 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda, polislere jandarma ekipleri de destek veriyor. Bölgenin örgüt üyelerinden temizlenmesi için yürütülen operasyonlarda teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor. Güvenlik güçleri, yerleşim yerlerinde tuzaklanan patlayıcıları imha ediyor.

KANAS SİLAHIYLA ATEŞ

Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı.  Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden uzman çavuş Tolga Sağlam doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Yaralı 5 askerin tedavisi sürüyor.

GENÇ BİR KIZ VURULDU

Öte yandan, dün Hasırlı Mahallesi'nde Süleyman Nazif İlköğretim Okulu tarafında 17 yaşındaki Rozerin Çukur adlı kız evinin önünde keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldü. Rozerin'in cenazesi aynı mahallede daha önce vurulan Ramazan Öğüt adlı kişinin yanına taşındı. İki cenazenin bir evde bekletildiği iddia edildi.

İLHANIN CENAZESİ

Buarada, sokağa çıkma yasağının 25'inci günde çıkan çatışmalarda vurulan ve örgüt üyesi olduğu öne sürülen 48 yaşındaki 2 çocuk babası Aziz İlhan'ın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan ve Yeniköy Mezarlığı'na götürülen cenazesi burada toprağa verildi. Mezarlıkta, İlhan'ın konuşma engelli oğlu, beden diliyle haykırmasının ardından fenalık geçirdi.

BU ŞARTLAR ALTINDA GELMİYOR

Sokağa çıkma yasağının 10 gün önce sona erdiği Gazi Caddesi'nde güvenlik endişesiyle az sayıda esnaf kepenk açtı.

İş yerlerini açan esnaf, patlama ve silah sesleri eşliğinde satış yapmaya çalışıyor. Yoğun silah sesleri nedeniyle can güvenliğinden endişe duyan vatandaşların, zorunlu ihtiyaçları dışında alışveriş yapmadığı öğrenildi.

Esnaflardan M.K, güvenlik endişesiyle ilçe sakinlerinin Gazi Caddesi'ne gelemediğini söyledi. "Bu silah sesleri altında satış yapamayız. Bir umutla iş yerimizi açıyoruz ancak bu şartlar altında müşteri gelmiyor" diyen M.K, az sayıda müşteriye satış yaptıklarını belirtti. Esnaf M.A. ise silah seslerinden endişe duyduğu için iş yerini açamadığını dile getirerek, "Ödemelerimiz var. Onun için geliyoruz ama siftah yapmadan boş dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

CİZRE'DE UZMAN ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde ise süren operasyonlar sırasında örgüt üyelerinin düzenlediği roketatarlı saldırıda, Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli uzman çavuş Ümit İnan şehit oldu. İlçenin Cudi Mahallesi'nde operasyonlar devam ederken, gün boyu silah ve patlama sesleri duyuldu.

GEBZE'DE ŞEHİT ACISI

Cizre'de şehit edilen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne ateş düştü. Uzman Çavuş Ümit İnan'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi Mustafa Paşa Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, Kaymakam Mehmet Arslan, askeri yetkililer tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Kaymakam Mehmet Arslan'dan acı haberi alan Zeliha ve Nezir İnan çifti gözyaşına boğuldu.

CİZRE'DE İKİ KARDEŞ VURULDU

Cizre İlçesi'nin Dağkapı Mahallesi'nde önceki akşam saatlerinde 2 kişi daha çatışmalardaki kurşunların hedefi olarak yaşamını yitirdi. Hendek ve barikatların bulunmadığı mahalledeki Memu-Zin Türbesi yakınlarındaki Şen sokakta oturan 17 yaşındaki Nidar Sümer, evden çıktığı sırada kurşunların hedefi olarak yaralandı. Yaralı kardeşini almaya giden 45 yaşındaki Halis Sümer de kurşunların hedefi olarak ağır yaralandı. Nidar ve  Halis Sümer kardeşler, kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.

NUSAYBİN'DE İKİ ÖLÜ VAR

Nusaybin Fırat Mahallesi'nde dün saat 14.30'da silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, olay yerinde 19 yaşındaki Kerem Akyürek'in isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiği, 22 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün de ağır yaralı olduğunu belirledi. Yaralı Akyüz, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Önceki gün akşam, yaralı Akyüz'ün de hayatını kaybettiği öğrenildi. Öldürülen Akyürek ve Akyüz'ün cesetleri otopsi yapılmak üzere Nusaybin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz