AYSU AKSU GÜNAY’DAN, VALİ ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Remzi ETİĞ DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Aysu Aksu Günay, Diyarbakır temasları ve etkinlikler kapsamında, İl Valisi Murat Zorluoğlu’nu yönetim kurulu üyeleriyle, ziyaret ederek, Diyarbakır’ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına ilişkin atılacak adımlarla ilgili görüştü.

AYSU AKSU GÜNAY’DAN, VALİ ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

DİTAV GENEL BAŞKANI
Kısa süre önce DİTAV Genel Merkezinde yapılan kongrede delegelerin oy birliğiyle Genel Başkanlığa seçilen İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun kızı olan Aysu Aksu Günay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı görevini de yürütüyor.

VALİ ZORLUOĞLU ZİYARETİ
Geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte bir dizi temaslarda bulunan DİTAV’ın Genel Başkanı Aksu Günay, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nu, Diyarbakır Şube Başkanı ile Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

AKSU, ŞEHRİN TANITIMI İÇİN
Görüşmede Diyarbakır’ın tarihsel birikimini ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Aksu Günay, Vali Zorluoğlu’ndan destek istedi. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Zorluoğlu, Diyarbakır’ın tanıtımı adına yürütülecek olan tüm faaliyetlere kesintisiz destek vermeye hazır olduklarını belirterek, işbirliği önerisinde bulundu.

BEYSANOĞLU ANILDI

Öte yandan, DİTAV’ın organizasyonuyla, Diyarbakır’ın Kültür, Tarih ve Edebiyat alanın önemli isimlerinden olan Hukukçu Şevket Beysanoğlu için, anma töreni düzenlendi. DİTAV’ın Diyarbakır şubesinin Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen anma törenine katılan Aksu Günay, Beysanoğlu’nun Diyarbakır’a bıraktığı kültürel mirasın önemine dikkat çekerek, bu mirasın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. 
Vakfın Genel Başkanı Aysu Aksu Günay, Diyarbakır’da DİTAV Kültür Sanat Evi bünyesinde “Şevket Beysanoğlu” adıyla bir bölüm oluşturulması gerektiğini belirterek, bu alanın Beysanoğlu’nun eserlerinin, fotoğraflarının ve kişisel hatıralarının sergileneceği kalıcı bir kültür noktası olacağını ifade etti. Söz konusu çalışmanın önümüzdeki dönemde tamamlanarak Diyarbakır’a kazandırılmasının planlandığı söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap