Babasının ardından koşunca!

Bismil'de Uzman çavuş otomobiline açılan ateşle şehit oldu. Cenaze töreninde yürek burkan, 1.5 yaşındaki oğlu Yusuf'un "baba baba" diye cenazenin arkasında koşması oldu.

Babasının ardından koşunca!

DİYARBAKIR'n Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde göreve giden Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik otomobili ile hareket halindeykan başka bir araçtan açılan ateşle şehit oldu.

Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde görev yapan Uzman Çavuş Muhammed Sait Çelik, sabah saatlerinde evinden aracı ile görev yerine giderken, yanına yaklaşan bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş Çelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatılırken, saldırgan ya da saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

Şehit haberi, Çelik'in Hatay'daki baba ocağını yasa bogdu.

Şehit Muhammed Sait Çelik'in (25) Reyhanlı ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki ailesinin evine gelen yetkililer, baba Yusuf ve anne Necla Çelik'e acı haberi verdi. Şehidin yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Haberi alan komşuları da Türk bayrağı asılan eve taziyeye geldi.  Çelik'in, evli ve 1.5 yaşında oğlu olduğu öğrenildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çelik için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkanlar ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Şehit Muhammed Said Çelik'in eşi Fikriye Çelik, oğlu Yusuf ile törene katıldı. Tören boyunca metin olmaya çalışan şehidin eşi Fikriye Çelik'in göğsüne taktığı eşinin fotoğrafına oğlu sık sık dokunarak almak isterken, küçük Yusuf'un tavırları yürek burktu. Ambulanstan alınan şehit Çelik'in cenazesinin katafalka konulmasıyla başlayan törende şehit Uzman Çavuş Çelik'in özgeçmişi okundu. 2014 yılında Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'na tayin edilerek göreve başladığı belirtilen şehit Çelik'in, Bismil Tepe Jandarma Karakolu'ndaki görev birliğine giderken, özel otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edildiği ifade edildi.

Törende konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp, barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak. Vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek mahsum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir" dedi.

CENAZENİN PEŞİNDE KOŞUNCA

Şehit Uzman Çavuş Muhammed Said Çelik için daha sonra dualar edilirken, oğlu Yusuf'un da elini açması törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Fikriye Çelik, şehit eşinin cenazesinin katafalktan alınması sırasında daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. Ambulansa konulan Şehit Uzman Çavuş Çelik'in cenazesinin ambulansla geçişi sırasında babasının önde fotoğrafını gören küçük Yusuf'un 'baba' diyerek arkasından gitmek istemesi törende büyük üzüntü yarattı. Minik Yusuf'u ambulansın arkasından gitmek isterken kadın askerler tutarak kucağına aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz