Bağlar polisinden eğitime anlamlı destek

Diyarbakır’da görev yapan polis memurları, eğitim adına anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Bağlar polisinden eğitime anlamlı destek

Öğrenciler için hazırladıkları ‘Meslek Rehberi’ni dağıtmak için bir okula giden polis memurları, binanın içler acısı halini görünce harekete geçti. Tuvaleti bile olmayan okulun durumunu meslektaşlarına anlatan polis memurları, kendi aralarında para topladı. Polisler, Bağlar esnafının da desteğini alarak okulu baştan sona yeniledi.

Diyarbakır Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, polislik sınavlarına giren öğrenciler için hazırlanan meslek tanıtımı rehberini şehirdeki bütün okullarda dağıttı. İl sınırlarının genişletilmesiyle mahalle statüsüne kavuşan Özdemir Mahallesi’nde bulunan Damlakaya İlköğretim Okulu’na da rehber dağıtmak için giden polis ekipleri, okul binasının eğitim verilemeyecek kadar kötü şartlara sahip olduğunu gördü. Polis memurları, okulun durumunu Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıddık Ekici ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’a aktardı.

İlçe Emniyet Müdürü Ekici, okulda yaptığı incelemede çevre düzenlemesi, boya, tuvalet ve benzeri ihtiyaçların acil karşılanması gerektiğini belirledi. Okula yapılacak masraf Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarından gönüllük esasına göre toplandı. Emniyet müdürü okulun durumunu ilçe esnafına da anlatarak, destek istedi. Esnafın da destek vermesiyle çok sayıda polis memuru gece –gündüz çalışarak okulu onardı. Onarma çalışmalarını yerinden takip eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile eşi Fatma Sağlam da okulun çevresinde çöpleri topladı.

Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıddık Ekici, çalışmaların tamamlanmasının ardından okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, binaların çatısını, çevre düzenlemesini ve diğer çalışmaların tamamını görevli polis memurlarının yaptığını söyledi. Ekici, “Bu tür çalışmalar gönül işi olmadan yapılmıyor. Bu gönül ve el birliği olduğu müddetçe halkın sırtı yere gelmeyecektir.” dedi. Ekici, “Bağlar esnafıyla el ele vererek eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla binaların tadilatını yaptık. Öğrencilerimize kütüphane, internet-bilgisayar köşeleri, ilköğretim sınıfına uydu ve televizyon sistemi taktırdık.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan Kara ise dana önce Özdemir Mahallesi’ndeki okuldan bihaber olduklarını belirtti. Kara, “Çocuklar ne derece iyi eğitim alırsa, polisiye anlamda, karşımıza o kadar az sorun çıkıyor. Sağlık ve benzeri kurumlarda olduğu gibi eğitimde de bir seferberlik başlatılabilir. Burada devletin yapacakları imkanları dahilinde sınırlıdır. Ancak asıl iş sivil toplum kuruluşlarına, girişimci ve devlet kurumlarına düşüyor. Bağlar ilçemizin teşkilatını böyle hayırlı bir işe vesile olduklarından dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurahman Sevgili de eğitime destek veren polis memurları ve esnafa teşekkür etti. Konuşmaların ardından okulda eğitim gören çocuklara kırtasiye yardımı yapıldı, sağlık taramasından geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz