Bir kilo kıyma için beş saat vatandaş kuyrukta bekliyor.
Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kayapınar ilçesinde Et ve Süt Kurumu önünde yaşanan et kuyruğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, çoğunluğu emekli vatandaşların daha uygun fiyata et alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girdiğini belirtti.
DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Et ve Süt Kurumu satış noktası önündeki et kuyruğu, vatandaşların uygun fiyatlı ete ulaşma mücadelesini bir kez daha gündeme taşıdı.
Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bölgede yaptığı açıklamada, çoğunluğu emekli vatandaşlardan oluşan yurttaşların sabah saat 05.00'ten itibaren Et ve Süt Kurumu önünde beklemeye başladığını ifade etti.
Tanrıkulu, kurum yetkililerinin saat 08.30'da vatandaşlara sıra fişi dağıttığını, saat 09.30'da ise fiş sırasına göre et satışının gerçekleştirildiğini belirtti. Bazı vatandaşların uzun süre beklemelerine rağmen et alamadan ayrıldığını öne sürdü.
Uygun fiyatlı et için saatlerce bekliyorlar
Et ve Süt Kurumu'nda kıymanın kilogramının 400 lira, kuşbaşı etin kilogramının ise 450 lira olduğunu belirten Tanrıkulu, vatandaşların piyasa fiyatlarına kıyasla daha uygun fiyata et alabilmek için uzun kuyruklarda beklediğini söyledi.
Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Emekli yurttaşlarımız, 1 kilo kıyma için sabahın 5'inde kuyruğa giriyorlar. 300-400 lira daha ucuza et alabilmek için. Bu yurttaşlarımızın, emeklilerimizin nasıl yoksullaştığının, nasıl alım güçlerinin düştüğünün çok açık bir göstergesi bu."
Ekonomik koşullara dikkat çekti
Et kuyruğunun vatandaşların alım gücündeki düşüşü ortaya koyduğunu savunan Tanrıkulu, söz konusu görüntüleri Türkiye'deki ekonomik koşullara dikkat çekmek amacıyla paylaştığını belirtti.
Tanrıkulu, açıklamasının sonunda, "Bu tabloyu sizlerle, Adalet ve Kalkınma Partisinin Türkiye'yi getirdiği noktayı göstermek amacıyla paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar