Bismil'de katliam

İki köy sakinleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada aynı aileden 8 kişi hayatını kaybetti

Bismil'de katliam

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde iki köy halkı arasında, "arazi" anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada aynı aileden 8 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 4 kişi de yaralandı. İki köyde de geçici karakol kurulurken, Bismil ilçe merkezinde olay nedeniyle büyük bir gerilim yaşanıyor.

500 DÖNÜM ARAZİ

Edinilen bilgiye göre, Bismil ilçe merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Başköy köyünde oturan Üstün ailesi ile Karatepe köyünde oturan Ek ailesi fertleri arasında 500 dönüm araziye ilişkin anlaşmazlık nedeniyle tartışma çıktı. İftar saatine dakikalar kala yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, taraflar silaha sarıldı. Tabanca ve kaleşnikof silahların kullanıldığı kavga bir anda katliama dönüştü.

SİLAHA SARILDILAR

İki köyün arasındaki arazi kan gölüne dönerken, kavgada Üstün ailesinden İskan Üstün, oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün, oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün, oğlu Berat Üstün ile kardeş olan Farut ve Fuat Üstün, olay yerinde hayatını kaybetti. 4 kişi de yaralandı. Yaralılardan Mubarek Ek ve Bereket Ek Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra ameliyata alındılar. Üstün ailesinden yaralı olan iki kişi ise, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

CENAZELER ARAZİDE

Yaşanan korkunç katliamda Ek ailesinin erkekleri tarafından silahla vurularak öldürülen Üstün ailesinden 8 kişinin cenazesi, gecenin geç saatlerine kadar olay yerinde bekletildi. Savcının olay yeri incelemesinden sonra, cenazeler Hastane morguna kaldırıldı.

Olay üzerine bölgede giden Jandarma birlikleri kapsamlı soruşturma başlatırken, iki köyde de geçici karakol kurdu. Bismil ilçe merkezinde ve özellikle yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde güvenlik önlemleri artırılırken, bazı kişilerin gözlem altına alındığı bildirildi.

VALİ KIRAÇ ÜZÜCÜ BİR OLAY

Diyarbakır'ı iftar saatinde yasa boğan korkunç arazi katliamıyla ilgili İl Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Başköy ve Karatepe köylüleri arasında saat 18.30 sıralarında silahlı kavga çıktığını belirterek, "Maalesef 8 ölü, 4 yaralı var. Yaralılardan ikisi Batman'a ikisi de Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler