Çınar'da çatışma! Emniyet Lojmanına saldırı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir grup terörist tarafından güvenlik kuvvetlerine yönelik 3 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi

Çınar'da çatışma! Emniyet Lojmanına saldırı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir grup terörist tarafından güvenlik kuvvetlerine yönelik 3 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre saat 23.30 sıralarında  Diyarbakır’ın  Çınar ilçesine sızan bir grup terörist tarafından ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı roketatar, uzun namlulu silah ve El Yapımı Bomba (EYP) ile saldırı düzenlendi. Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile lojmanlarına yönelik bomba yüklü araç, roketatar, uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda, 22 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu büyük hasarın meydana geldiği Emniyet binası ve lojmanlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Lojmanda bulunan emniyet personelinin eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 22 yaralı, ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Diyarbakır'dan tavkiye gönderilen asker ve polislerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz