DBB Stratejik Plan çerçevesinde STÖ’lerle toplantılar gerçekleştirecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan kapsamında kentteki sivil toplum örgütleri ile “Odak Grup” toplantıları düzenleyecek.

DBB Stratejik Plan çerçevesinde STÖ’lerle toplantılar gerçekleştirecek

Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığına 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını dahil etmek amacıyla başlattığı toplantılar ve çalışmalar devam ediyor. Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, kentte kadınlara ilişkin sorunlar, ekoloji, yerel ekonomi ve tarım,  kültürel zenginlik, engelli ve yaşlı, çocuk ve genç, afet yönetimi ve çalışmaları, kentleşme ana başlıklarında öneri ve talepleri almak, birlikte karar vermek için kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek.

Toplantılar 1 Temmuz’da başlayacak

Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak “Odak Grup” toplantıları, 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak, 5 Temmuz Cuma günü sona erecek. 

Büyükşehir Belediyesi, 5 yılı kapsayacak 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarını Eylül ayında tamamlayarak kamuoyuyla paylaşacak. 

Muhtar toplantıları düzenlenmişti

Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 stratejik planı kapsamında daha önce muhtar toplantıları düzenlemiş, kentin farklı noktalarına kurduğu stantlarla halkın görüş ve önerilerini almıştı.

Stratejik Plan kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan “Halk Günleri” ise devam ediyor.

Kaynak: Bülten

Çok Okunan Haberler