Dicle'de Gerginlik!

Diyarbakır'ın Dicle ilçe merkezinde iki gencin bulunduğu araca ateş açılması gerginliğe yol açtı. Açılan ateşin polis tarafından yapıldığı iddia edildi. Gerginlik sırasında, iki polisin silahına el konuldu.

Dicle'de Gerginlik!

Recep KAYA

DİYARBAKIR-Dicle ilçesinde, henüz nedeni bilinmeyen bir otomobile açılan ateş sonucunda, polis ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tansiyonu yükselten tartışma olayların çıkmasına neden olurken ilçede gerginlik sürüyor.

Alınan bilgiye göre, öğlen saatlerinde Ergani Caddesi üzerinde yaşanan olayda, iddiaya göre zırhlı bir polis aracından caddede seyir halinde olan bir araca, dur ihtarına uymadığı için ateş açıldı. Araçta bulunan Mahsum Akaslan ve Zoran Akengin şahıslar bulundukları araçı terk edip, çay bahçesine girdi.

DUR İHTARINA UYMAYINCA

Şahısların gözaltına alınması istenirken, çay bahçesindeki vatandaşlar ile bazı semt sakinleri polise direndi. Bir anda ilçe halkı ile polisi karşı karşıya getiren olay esnasında iki polisin silahına el konuldu. Polisin geri çekilmesi, HDP'li ilçe yöneticilerin de araya girmesiyle, tansiyon düştü. El konulan polis silahları geri verildi.

Yapılan soruşturma neticesinde, polisin dur ihtarına uymadığı için ateş açılan otomobildeki Akaslan ve Akengin adlı gençlerin ehliyetsiz oldukları bu nedenle kaçtıkları belirlendi. Polis iki gençi gözaltına alıp ifadelerini aldıktan sonra "ehliyetsiz araba kullanmaktan" ceza kesti. Akaslan ve Akengin daha sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler