DİSKİ’den uyarı: Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına çöp atmayalım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentte bulunan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına çöp atılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

DİSKİ’den uyarı: Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına çöp atmayalım

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunun yanı sıra kentte altyapının sorunsuz çalışması için çalışmalarını sürdürüyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 1 milyon 200 bin metre kanalizasyon ve 350 bin metre yağmur suyu şebeke ağının işlevini yerine getirirken sorun yaşanmaması için yurttaşlara duyarlılık çağrısı yaptı. DİSKİ Genel Müdürlüğü, yurttaşlara kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerine atık atılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Yurttaşlara duyarlılık çağrısı

DİSKİ Atıksu Şebeke İşletme Şube Müdürü Veysi Aktaş, kentte bulunan atık su ve yağmur suyu hatlarının sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirmesi için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirmesi için yurttaşlara da bazı görevler düştüğünü vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

‘’Suyun içerisinde erimeyen ya da suyun akışını engelleyen ıslak mendil, çocuk bezi, bulaşık süngeri, cam ve teneke şişeler, kumaş parçaları, taş, kum, atık yağlar, hayvansal atıklar, hatta araba lastiği, giyim eşyaları, konserve kutuları gibi materyallerin kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerine döküldüğünü görüyoruz ve bunların tespitine ilişkin binlerce fotoğraf yayınlayabiliriz. Şebekelere atılan söz konusu bu materyaller, suyun akışını engelleyerek türbülanslı bir akışla şebekelerde tıkanmalara, rögarlarda taşmalara ve en önemlisi kotu düşük ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden olmakta, ayrıca arıtma sistemlerimize zarar vermektedir. Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerine çöp atmamak, bu şebekeleri temiz tutmak ve en önemlisi laminer akışın sağlanması için kıymetli vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini ve duyarlı olmalarını istiyoruz.”

‘Sağlıklı altyapı Dicle Nehri’nin kirlenmemesini önlüyor’

Altyapının sağlıklı şekilde çalışmasının Dicle Nehri’nin kirlenmesini de önlendiğini kaydeden Aktaş, ‘’Merkez nüfusu 1 buçuk milyona yaklaşan şehrimiz için en iyi şekilde tasarlanan ve yüksek teknoloji ile 1 milyon 200 bin metre kanalizasyon ve 350 bin metre yağmur suyu şebeke ağıyla birlikte kurulan Atıksu Arıtma Tesislerimizde, atık suları en iyi şekilde toplayıp, dünya standartlarında bir kalite ile arıtarak, Dicle Nehri’ne deşarj ederek, yeniden hayata kazandırıp ekolojik yaşamı destekliyoruz” dedi.

‘Şebeke ağlarımızı yüksek teknoloji ile takip ediyoruz’

Aktaş, inşa edilen şebeke ağlarını en iyi şekilde koruyarak periyodik bakımları ve temizlik işlemleri titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, yüksek teknolojiye sahip kanal görüntüleme sistemleriyle hatlardaki sorunlu noktaların tespit edilerek gerekli iyileştirme ve yenileme çalışmaları yapıldığını söyledi.

DBB Haber Bülteni 

Kaynak: Bülten