Diyarbakır'da bu da oldu! İmam imamın karısını kaçırdı: Aileden 'affetmeyin' talimatı geldi!

Akıllara durgunluk veren olay Diyarbakır'da yaşandı. Mağdur imama, kaçırılan eşinin ailesi "Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın" diye talimat verdi. Devreye şehrin kanaat önderleri girdi. Yaşanan olay sonrası eşi kaçırılan İmamın psikolojisinin bozulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'da bu da oldu! İmam imamın karısını kaçırdı: Aileden 'affetmeyin' talimatı geldi!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi, iki imam arasında yaşanan şok edici bir olayla çalkalanıyor. İmam H.A.'nın eşi, kendisi gibi imam olan A.A. tarafından Şanlıurfa'ya kaçırıldı.

Bu olay mahallede büyük yankı uyandırırken, mahalle muhtarı Zeynel Şeker, H.A.'nın artık mahallede çalışmaya devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

ŞANLIURFA'YA KAÇIRILDI

Edinilen bilgiye göre, imam H.A. dört yılı aşkın süredir İslamköy Mahallesi’nde görev yapıyordu ve mahalleli tarafından sevilen, saygı duyulan bir kişiydi. Ancak geçtiğimiz hafta H.A.'nın eşi, Şanlıurfa'ya kaçırıldı. Bu olayın ardından, kadının ailesi H.A.'ya kızlarını ve kaçıran kişiyi öldürmesi yönünde baskı yaptı. Mahallede gerilim artarken, yerel kanaat önderlerinin araya girmesiyle olay geçici olarak yatıştırıldı.

MUHTARDAN DILEKÇE HAZIRLIĞI

Muhtar Zeynel Şeker, yaptığı açıklamada H.A.'nın psikolojisinin bozulduğunu ve itibarı zedelendiğini ifade etti. Şeker, “Kendisi iyi bir insandı ve mahallemizde seviliyordu. Ancak yaşanan bu olaylar sonrası burada çalışması artık imkânsız. İmamın suçu yok, fakat eşi mahallemize kötü örnek oldu. Bu nedenle müftülüğe, H.A.'nın mahallemizde çalışmaması için dilekçe vereceğiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz