19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde de büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Bayram ruhunu sokaklara taşıyan Fener Alayı yürüyüşü, kentte unutulmaz anlara sahne oldu.
Tarihi Surlar Meşalelerle Aydınlandı
Kutlama programı kapsamında saat 19.00’dan itibaren tarihi Keçi Burcu’nda toplanmaya başlayan coşkulu kalabalık, saatler 20.00’yi gösterdiğinde yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle geceyi aydınlatan katılımcılar, bayram sevincine ortak oldu
Gazi Caddesi’nde Renkli Görüntüler
Keçi Burcu’ndan başlayan yürüyüşün güzergahı boyunca tam bir görsel şölen yaşandı. Gazi Caddesi üzerinden ilerleyen kortejde oldukça renkli gösteriler ortaya çıktı.
Halk Eşlik etti:Yürüyüşün enerjisine kayıtsız kalamayan yoldan geçen vatandaşlar telefon ışıklarıyla ve bayrak sallayarak korteje sevgi gösterilerinde bulundu.
Coşku Dağkapı Meydanı’nda Devam Etti:
Gazi Caddesi’ni bayram yerine çeviren fener alayı, yürüyüşün varış noktası olan Dağkapı Meydanı’nda son buldu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar