DİSKİ personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi. Eğitimde iş kazaları, meslek hastalıkları, çalışma ortamındaki riskler ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

DİSKİ personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığını artırmak amacıyla yıllık periyodik temel eğitim gerçekleştirdi. DİSKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları, Özel Kalem Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler birimlerinde görev yapan personel katıldı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, çalışanların görevleri sırasında karşılaşabileceği riskler ve bu risklere karşı alınması gereken önlemler ele alındı.

İş kazalarına karşı alınacak önlemler anlatıldı

Eğitimde A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Erol Kazan, İş Güvenliği Uzmanı Cemile Aydın ve İşyeri Hekimi Dr. Muhittin Şimşek, uzmanlık alanlarına ilişkin bilgi ve uygulamaları personelle paylaştı.

Erol Kazan tarafından gerçekleştirilen sunumda çalışma mevzuatı, çalışanların hak ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği kuralları ile iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunma yöntemleri anlatıldı. Biyolojik, psikososyal, kimyasal ve ergonomik risklerin yanı sıra elektrik tehlikeleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve kişisel koruyucu donanımların doğru kullanımı konusunda da bilgi verildi.

İş Güvenliği Uzmanı Cemile Aydın ise çalışma ortamındaki risklerin doğru şekilde değerlendirilmesi ve günlük çalışma sırasında güvenlik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti.

Erol Kazan, eğitimlerin çalışanların karşılaşabilecekleri risklere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına katkı sağlamasının hedeflendiğini belirterek, “Eğitimlerle personelimizin çalışma hayatında karşılaşabileceği risklere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Acil durumlarda müdahale eğitimi

Eğitim programında acil sağlık durumlarında yapılması gerekenler de uygulamalı olarak ele alındı. İşyeri Hekimi Dr. Muhittin Şimşek, ani gelişen sağlık sorunlarının belirtilerinin fark edilmesi ve sağlık ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar yapılması gereken müdahaleler hakkında bilgi verdi.

Şimşek, özellikle kalp krizi belirtilerinin tanınması, ilk müdahale, Heimlich manevrası ve temel yaşam desteği konularını pratik örneklerle anlattı.

DİSKİ tarafından düzenlenen eğitimle, personelin çalışma ortamındaki riskleri daha erken fark etmesi, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesine yönelik tedbirler konusunda bilinçlenmesi ve acil durumlara daha etkin müdahale edebilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap