DTO’nun raporu

Diyarbakır Tabip Odası'nın kentteki duruma ilişkin 3 günlük değerlendirme raporunda, valilik tarafından oluşturulan kriz masasına dahil olma isteklerinin reddedildiği ifade edildi.

DTO’nun raporu

Depremlerden etkilenen Diyarbakır’da en az 242 kişi vefat etti, 901 kişi ise yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kentte Diyarbakır Tabip Odası, üç günlük değerlendirme raporu hazırladı.

Raporda, kriz merkezi olarak artçı depremlere karşı dikkatli olunması yönünde çağrılar yapıldı. Şehrin içme suyu ve elektrik sisteminde ciddi sorunların meydana gelmediği ifade edilen raporda, kentteki sağlık çalışanı sayısının yeterli olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ve birkaç Aile Sağlık Merkezi'nde çatlaklar olmasına rağmen şu ana dek bu alanlarda sorun gözlenmediğine ve çalışmaların devam ettiğine yer verilen raporda, depremden etkilenen illerden hasta kabulü yapıldığı, Malatya, Maraş ve Hatay’dan 59 hastanın Diyarbakır’da tedavi gördüğü belirtildi

'AFAD’IN ENVANTERİNDE OLMASI GEREKEN EKİPMANLARI KKDP GİDERDİ'

Depremden hemen sonra kentteki sivil toplum örgütlerinden oluşan Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bir araya gelerek kriz merkezi oluşturdu. Raporda, AFAD’ın envanterinde olması gereken iş makineleri, spiraller, hiltiler, mobil kompresörler, eldiven, maske, ışık kaynağı gibi tespit edilen eksikliklerin bu merkez tarafından giderildiği dile getirildi. Ayrıca halkın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunun da altı çizildi.

Kriz merkezi tarafından depremzedelerin barınması için 138 yer ayarlandığına yer verilen raporda, barınma, ısınma, yeme ve içme gereksinimlerinin kriz merkezi tarafından karşılandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz