Eğitime Engel Yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde 70 engelli öğrenciye okul çantası ve kırtasiye desteği sağladı. Yıl sonuna kadar toplam 220 engelli çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Eğitime Engel Yok

Remzi ETİĞ

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin eğitim süreçlerine katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, müdürlüğe bağlı merkezlerden hizmet alan ve örgün eğitime devam eden 70 engelli öğrenciye kırtasiye desteği verildi.

Öğrencilere okul çantası, defter ve kalem setinden oluşan eğitim malzemeleri ulaştırıldı.

HEDEF 220 ÇOCUK

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Aslan, engelli ve yaşlı bireylere yönelik destek çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. Daire Başkanlığı bünyesinde Engelliler, Nadir ve Kronik Hastalıklar ile Yaşlı Hizmetleri şube müdürlüklerinin faaliyet yürüttüğünü ifade eden Aslan, psikososyal destek çalışmalarına da devam ettiklerini söyledi.

Kırtasiye desteğinin kapsamına ilişkin bilgi veren Aslan, “Bizden hizmet alan ve aynı zamanda okula devam eden 70 engelli çocuğa kırtasiye malzemesi ve okul çantası desteğinde bulunduk. Bu yıl toplam 220 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN

Belediyenin engelli bireylere yönelik desteklerinin yalnızca eğitim yardımıyla sınırlı olmadığına dikkat çeken Aslan, çölyak, PKU ve kanser hastalarına yönelik desteklerin yanı sıra Sosyal Taksi hizmetinin de sürdüğünü belirtti.

Birlikte Yaşam Merkezi ve iki Mola Evi’nde ise bin 107 çocuğa psikososyal destek, eğitim ve özel eğitim hizmeti sunulduğu kaydedildi.

“ÇALIŞMALAR ARTACAK”

Eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Aslan, “Amacımız, eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin azaltılmasına bir nebze de olsa katkı sunmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap