Remzi ETİĞ
DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’da görev yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişi Musa Eker için Valilik önünde tören düzenlendi.
30 Haziran’da teftiş görevi kapsamında bulunduğu Diyarbakır’da kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan 48 yaşındaki Musa Eker, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Eker için Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, mülki erkan ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Törende, hayatını kaybeden Başmüfettiş Musa Eker’in Türk bayrağına sarılı naaşı Valilik önüne getirildi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından helallik alındı. Daha sonra omuzlara alınan Eker’in cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verilmek üzere uğurlandı.
24 yıllık meslek hayatı ve dernek başkanlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda Başmüfettiş olarak görev yapan Musa Eker, aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettişleri Derneği’nin kurucu başkanlığını yürütüyordu. Görevi nedeniyle birçok kentte inceleme ve denetimlerde bulunan Eker, meslek hayatındaki çalışmalarıyla tanınıyordu.
Eker’in vefatı, başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere kamu camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başta olmak üzere çok sayıda kişi ve kurum, yayımladıkları mesajlarla Eker’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. 48 yaşında hayatını kaybeden Musa Eker’in cenazesi, düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar