Eski başkan Beyoğlu'ndan bağlar belediyesi yönetiminin açıklamalarına sert tepki

Bağlar Belediyesi yönetiminin belediyenin mali tablosundan dolayı personel maaşlarını ödemeyecek duruma geldiklerini açıklamasına eski başkanı Hüseyin Beyoğlu'ndan cevap geldi.

Eski başkan Beyoğlu'ndan bağlar belediyesi yönetiminin açıklamalarına sert tepki

Belediye yönetiminin işçi kıyımı yapmak için kılıf bulmaya çalıştığını belirten Beyoğlu,"5 yıl boyunca belediye tarihinin en yüksek zamlarını yapmak suretiyle maaşları sorunsuz bir şekilde ödeyen ve bununla beraber Bağlar tarihinin en büyük hizmetlerini yapan bir belediyeden 1 ayda bu duruma gelinmişse bunun takdirini değerli kamuoyuna bırakıyoruz " dedi.

Dem Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi yönetimi, önceki yönetimden kaynaklanan olumsuz mali tablodan dolayı personel maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini açıkladı.

Belediye yönetimi mali tabloyu belediyenin sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Yazılı açıklama yapan eski başkanı Hüseyin Beyoğlu, iddialara sert tepki gösterdi, belediye yönetimini işçi kıyımı için kılıf hazırlamakla suçladı.

İŞTE BEYOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Dem Partili Bağlar Belediyesi yönetiminin sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamalar hezeyan olmakla beraber gizledikleri niyeti ortaya koyma bakımından da manidardır.

Öncelikle şunun bilinmesini istiyorum. Bizim dönemimizde 5 yıl boyunca tüm personel maaşları düzenli olarak ödenmiş belediye tarihinde benzeri görülmemiş şekilde gerekli iyileştirmeler yapılmıştır.

Belediye personeli bu anlamda en iyi dönemini bizim yönetimimizde geçirmiştir.

'BELEDİYEYİ BORÇ BORÇSUZ DEVLETTİK "

Bununla beraber kırsaldan merkeze kadar ilçe tarihinin en büyük hizmetleri yine bizim dönemimizde kıymetli halkımıza kazandırılmıştır.

Görev süremizin sona erdiği 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediyemizin personele, esnafa ve kamu kurumlarına borcu bulunmamaktadır. Görevi borçsuz bir şekilde devrettik çok şükür.

Bizim yönetimimizin döneminde, belediye,

aynı zamanda tüm yasal denetimleri de başarılı bir şekilde geçirmiştir.

Yöneticinin görevi mazeret ve algı yaratmak değil , çözüm üretme odaklıdır.

"AMAÇ İŞÇİ KIYIMINA KILIF BULMAK "

Gelinen noktada maaş ödemeyeceğini, hizmet yapamayacağını açıklamak başka bir niyet ortaya koymaktadır.

Bu açıklamanın amacının emekçi kıyımına zemin hazırlamak olduğu gayet açık ve nettir. Kendi art niyetli emellerinize personelin emeğini alet etmeyin.

5 yıl boyunca belediye tarihinin en yüksek zamlarını yapan maaşları sorunsuz bir şekilde ödeyen ve bununla beraber Bağlar tarihinin en büyük hizmetlerini yapan bir belediyeden 1 ayda bu duruma gelinmişse bunun takdirini değerli kamuoyuna bırakıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz