Gazeteciye uygulanan mobinge tepki!

Bağlar Belediyesi basın biriminde görev yaparken belediye yönetimi tarafından skandal bir şekilde belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü emrine sürgün edilerek parke taşı işinde görevlendirilen 30 yıllık gazeteci Saffet Azbay'a uygulanan baskı ve mobinge tepki büyük oldu.

Gazeteciye uygulanan mobinge tepki!

Bir çok tanınmış gazeteci, siyasetçi ve kanaat önderi duruma tepki gösterdi.

Bu olay sosyal medyada gündem oldu.

GSYD: "KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY "

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), duruma sert tepki gösteren.

Açıklamada ,"Hayatını Diyarbakır ve bölgede, hatta ülkemizde sporun gelişmesine vakfetmiş, basın alanında yaptığı başarılı çalışmalarla önemli hizmetlerde bulunmuş olan gazeteci arkadaşımız Saffet Azbay'ın görev yaptığı Diyarbakır Bağlar Belediyesi basın biriminden alınarak parke taşı işinde çalıştırılması, gazetecilik onurunu zedeleyecek şekilde mobing ve baskıya maruz kalması kabul edilemez bir durumdur.

Kamu vicdanını yaralayan bu skandal tutumun bir an önce düzeltilmesini bekliyor, her konuda arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Bizden olmayanlar şeklinde ötekileştirme ve intikam hırsıyla yapılan bu tavırlar niyetin ne kadar kötü olduğunu ortaya koymaktadır ve bu tutum düzeltilmediği takdirde Dünya Basın Konseyinden tutun Avrupadaki Basın birliklerinde hak arayışında bulunacağımızı belirtiyoruz. " ifadelerine yer verildi.

MEDYA İŞÇİLERİ SENDİKASINDAN HUKUKİ DESTEK

Medya İşçileri Sendikası, gazeteci Saffet Azbay'a hukuki destek vereceğini açıkladı.

Sendikanın açıklamasında,'Uzun yıllardır gazetecilik yapan ve son 5 yıldır Diyarbakır Bağlar Belediyesi basın biriminde çalışan gazeteci Saffet Azbay’a uygulanan mobbingi kabul etmiyoruz. Meslektaşımıza ve mesleğimize karşı yapılan bu haksızlığı yargıya taşıyor, derhal tüm hukuki süreçleri başlatıyoruz." görüşlerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz