Gazlı müdahaleye idari işlem başlatıldı

Diyarbakır'da 9 Haziran günü Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan otobüs duraklarında meydana gelen olayla ilgili, çeşitli yerel ve ulusal basın kuruluşlarında “Trafik Polisinden Biber Gazlı Müdahale, Ceza Tartışmasında Polis Havaya Ateş Açtı, Orantısız Güç Diyarbakır'ı Gerdi” şeklindeki haberler üzerine idari işlem başlatıldı.

Gazlı müdahaleye idari işlem başlatıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaparak, polisle otobüs şoförü arasında geçen diyalog ve ceza konusu ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

EMNİYETTEN İDARİ İŞLEM

Açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik ekibinin “21 H 0062 plaka sayılı Özel Halk otobüsünün kapısı açık halde seyir ederek kural ihlali yaptığını” anons etmesi üzerine, Ekinciler Caddesi otobüs durağında bulunan başka bir trafik ekibi tarafından bahse konu otobüs durdurulmuş ve cezai işlem uygulamak üzere sürücüden evrakları istediğinde sürücünün vermiş olduğu evraklardaki ehliyetin başkasına ait olduğunu tespit etmiştir.

EHLİYET BAŞKASINA AİT

Görevli memur sürücüden kendisine ait ehliyeti vermesini istediğinde sürücünün “90 puanı olduğunu söyleyerek verdiği ehliyete işlem yapmasını” veya “puansız ceza yazmasını” istemiş, görevli memurun ise böyle bir işlemi yapmayacağını belirtmesi üzerine otobüs sürücüsü aracıyla trafiği kapatmıştır. Otobüsün trafik akışını engellemesi üzerine görevli memur sürücüyü yolu açması yönünde uyarmış, bahse konu otobüs sürücüsü Devlet Büyüklerimiz ile görevli memura yönelik sinkaflı sözler kullanarak hakaret etmiş ve yanında bulunan kişilerle birlikte görevli memurun üzerine yürüyerek yere düşürüp darp etmeye başlamıştır.

HAVAYA ATEŞ AÇMIŞ

Bu esnada görevli memur kurtulmak için havaya bir el ateş etmiş, araç sürücüsü şüpheli S. B. görevli memurun elindeki silahı almaya çalışması üzerine görevli memur tarafından kademeli zor kullanmak suretiyle biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilmiş ve takviye ekiplerle birlikte şahıs yakalanmıştır” denildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüpheli S.B. isimli şahıs gözaltına alınarak çıkarıldığı adli makamlarca Adli Kontrol Kararı uygulanmak üzere serbest bırakılmış olup, konu ile ilgili ayrıca idari işlem başlatılmıştır” dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz