Genç stajyerler DİSKİ'yi tanıdı

DİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde yaz boyunca stajyer olarak çalışacak onlarca genç, Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Arıtma Tesisi`ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gençler böylelikle staj yapacakları kurumu yakından tanıma fırsatı buldu.

Genç stajyerler DİSKİ'yi tanıdı

DİYARBAKIR-İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, farklı daire başkanlıklarında yaz boyunca staj yapacak gençleri bir araya getirdi. Stajyerler öncelikle toplantı salonunda DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Elçi ve İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder ile bir araya geldi. Genç stajyerleri “DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne hoş geldiniz” şeklinde selamlayan Sarı, eğitim döneminin bir parçası olan stajyerliğin çok önemli bir zaman dilimi ve iyi değerlendirilmesi gereken önemli bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Eğitim, disiplin, saygı

Sarı, iyi bir gelecek için çok iyi çalışılması gerektiğini ifade ederek, bilginin peşinden koşulması gerektiğini söyledi. Stajyerlerin eğitim, disiplin ve saygı gibi üç anahtarı yanlarında taşıdıkları sürece yaşamda başarıyı yakalayacaklarını vurgulayan Sarı, “Hiçbir şey sizi bıktırmasın. Göreviniz bilginin peşinden koşmak olsun. Pişman olacağınız, keşke diyebileceğiniz işler yapmayın” dedi.   

Tesisleri gezdiler

Stajyerler daha sonra yaz boyunca çalışacakları DİSKİ Genel Müdürlüğü’nü ve çalışmalarını daha yakından tanımak amacıyla, Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne gittiler. Genç stajyerler, bu tesislerde atık suların bertarafı ve suyun arıtılma süreçleri gibi pek çok konuda yetkililerden bilgi alma fırsatı yakaladılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz