Gezin kampı krizi doğdu

Kayyım döneminde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilen “Gezin Gençlik Kampı’yla” ilgili, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden çarpıcı açıklama geldi. “Mühür söküldü, çocuklarınızın sağlığından sorumlu değiliz” denildi.

Gezin kampı krizi doğdu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyım döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi yapılan ve meclis kararıyla iptal edilerek mühürlenen Elazığ'ın Hazar Gölü kıyısındaki Gezin Gençlik Kampı’yla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından mührün sökülerek etkinlik düzenlendiğini iddia eden Büyükşehir Belediyesi, “Kullanılan ilaçlar ve sayılarında artış olduğu görülen zehirli ve zararlı hayvanların tamamıyla temizlenmediği tesiste, çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğin yaşam riski taşıdığını hatırlatma gereği duyuyoruz” şeklinde açıklamada bulunarak, uyardı.

GEZİN KAMPI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin Mahallesi’nde bulunan Gezin Gençlik Kampı, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kayyım yönetimi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. 
Seçimin ardından yönetime gelen DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meclis kararı ile yapılan tahsisi işlemini iptal etti. Kamp, belediye tarafından başlatılacak onarım ve ilaçlama çalışması kapsamında 8 Temmuz’a kadar kapatma kararı alındı.

TESİSTE İLAÇLAMA


Belediye ilaçlama yapılan tesiste Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından mührü sökülerek çocuklara yönelik etkinlik düzenlediğini bildirdi. Belediye, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

SORUMLU BİZ DEĞİLİZ

“Uzun yıllardır kayyım yönetimi tarafından kullanılmayan kamp alanında; yılan, akrep, kene, karasinek, sivrisinek, hamam böceği gibi çeşitli hastalıklara ve zehirlenmelere yol açan hayvanların sayısında artış yaşandığı görüldü. Mülkiyeti belediyemize ait olan sosyal tesislerin harabeye dönmesinden kaynaklı bakım, onarım ve tadilatı birimlerimiz tarafından yapıldıktan sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ilaçlama birimleri, Gezin’de tatilini sürdüren insanların yoğun talebini göz önünde bulundurarak ilaçlama çalışması yaptı. 


TEHLİKE SAÇAN HAYVANLAR

Tesis, dün itibariyle söz konusu zehirli ve tehlike saçan hayvanlara karşı ilaçlama ve çevre temizliği yapıldıktan sonra halk sağlığı düşünülerek 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar mühürlendi. Yapılan ilaçlama çalışmasının ardından yurttaşların ilaçtan etkilenmemesi ve halk sağlığını korumak amacıyla tesisin kapısında bulunan mühür, bugün itibariyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından sökülerek, tesiste çocukların yaşamlarını tehlikeye atacak şekilde etkinlikler düzenlendi. 

ÇOCUKLARIN SAĞLIKLARI

Çocuklarınızın sağlığından sorumlu değiliz. Kullanılan ilaçlar ve sayılarında artış olduğu görülen zehirli ve zararlı hayvanların tamamıyla temizlenmediği tesiste, çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğin yaşam riski taşıdığını hatırlatma gereği duyuyoruz. Uyarılarımıza rağmen tesiste izinsiz yürütülen faaliyetler doğrultusunda oluşabilecek yaşam ve diğer risklere karşı kurumumuzun sorumlu olmadığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler