Habercilikten parke taşı döşemeye!

DEM Partili Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, belediyenin basın biriminde çalışan 30 yıllık gazeteciye akıl almaz bir mobing uygulayarak, “Parke Taşı Döşeme” işinde görevlendirdi.

Habercilikten parke taşı döşemeye!

DİYARBAKIR(SÖZ)-DEM Partili Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, belediyenin basın biriminde çalışan 30 yıllık gazeteciye akıl almaz bir mobing uygulayarak, “Parke Taşı Döşeme” işinde görevlendirdi.
Uzun yıllardır ulusal ve yerel televizyonlarda spor programı yorumcusu olan, çevresinde herkes tarafından sevilen gazeteci Saffet Azbay, Fen İşleri Müdürlüğü emrine sürgün edilerek parke taşı işinde görevlendirildi.
Uzun yıllar yazdığı yazılar, yaptığı haberler ve televizyon programlarıyla bilinen Azbay, şimdi Diyarbakır"ın 40 dereceyi aşan sıcağında sokaklarda parke taşı temizliyor ve döşüyor.

AZBAY YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gazeteci Saffet Azbay kendisine uygulanan mobingle ilgili şunları söyledi; ",Uzun yıllardır çalışıyorum. Kimse ile bir sorunum yok ama demek ki benimle sorunu olanlar varmış. Hukuksuz bir şekilde parke taşı işine verdiler. 80 güne yakın yasal izin hakkım var. Bunu istedim. Bahane üretip onu da  vermediler. Amaç istifaya zorlamak, rencide etmek. Ama ben pes etmeyeceğim. Biz emeğiyle bugünlere gelen insanlarız. Bizi kimse yıldıramaz. Bundan sonra ne olur, başıma ne gelir, bana ne yaparlar bilmiyorum. Bizim Allah'tan başka kimsemiz yok. Rızkın kefili Allah'tır. Bizim için çalışmanın ayıbı yok. Takdir kamuoyunun .”

Kaynak: Diyarbakır Söz