Hastane açılamıyor

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Akatay, TOKİ tarafından ilçede yapımı süren 150 yataklı devlet hastanesinin projeden kaynaklı sorun nedeniyle açılamadığını söyledi.

Hastane açılamıyor

Akatay yaptığı açıklamada, hastanedeki aksaklıkların TOKİ'nin hazırladığı projeden kaynaklı olduğunu belirterek, hastanenin laboratuvar, yeni doğan, yoğun bakım ünitesi ve poliklinik bekleme salonlarının bazı kısımlarının eksik yapıldığının tespit edildiğini söyledi.

HASTANE AÇILAMIYOR

Hastanenin bu şekliyle hizmet vermesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Akatay, şöyle dedi:

"TOKİ tarafından ilçede yapımı süren 150 yataklı devlet hastanesi projeden kaynaklı sorun nedeniyle açılamıyor. Bunda yüklenici firmanın herhangi bir kusuru bulunmamaktadır. Sorun tamamen projeden kaynaklanmaktadır. Bilindiği gibi hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devri henüz gerçekleşmemiştir. Bu sıkıntının bir an önce giderilmesi için geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı İsmail Demirtaş ile bizzat görüştük.

EKSİKLİKLER YÜZÜNDEN

Bunun üzerine hastanemizin tamamını kapsayan bir inceleme gerçekleştiren daire başkanlığı düzeyindeki heyetin söz konusu eksiklikleri tespit etmesi üzerine yeni bir tadilat projesi hazırlanarak çalışmalara başlandı. Hastane idaresi olarak en başından bu yana üzerimize düşen tüm yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdik. Yeni hastane bugün açılacak durumda olsa, gerekli tüm donanımlarımızla aynı gün taşınarak hizmet sunmaya hazırız. Ancak şu aşamada bizim dışımızda gelişen bu tür aksaklıklar nedeniyle yeni hastane için bir açılış tarihi veremiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz