Hukuktan dönmeyin

Toprak,”Ne olursa olsun demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarından ödün vermeyin” dedi.

Hukuktan dönmeyin

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türk polisinin son yıllarda aldığı eğitim ve üstlendiği görevlerle ileri ülkelerin normlarına ulaştığına dikkat çekerken, polis adaylarına da önemli nasihatlarda bulundu. Toprak,”Ne olursa olsun demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarından ödün vermeyin” ifadelerini kullandı.

TÖRENE KİMLER KATILDI

 

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2012-2013 eğitim öğretim yılı başladı. Açılış törenine , Diyarbakır Valisi, Mustafa Toprak, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ali Osman Elmastaş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Ali Gaffar Okkan PMYO Müdür Vekili Arif Okçu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

POLİS ADAYLARINA MESAJ VERDİ

 

Vali Mustafa Toprak, Türk polis teşkilatının son yıllarda çok önemli değişim ve dönüşüm geçirdiğine dikkat çekerek,genç polis adaylarının da ülkenin insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti olma yolunda gösterdiği gelişmeye uygun şekilde yetişmesi gerektiğini söyledi.

DEMOKRASİ VE HUKUK

 

Toprak, “Bugün görüyoruz ki son yıllarda polisimizin aslında tüm güvenlik birimlerimizin emniyet teşkilatının ve jandarmamızın neferlerinin dış güvenlik daha nitelikli personele sahip olması önleyici polislik yaklaşımını ve güvenlik personelini benimsemesi, operasyonel gücünü arttırmasına bağlı olarak toplumda güven tesis edilmiş ve bu durum doğrudan vatandaşımızın memnuniyetine de yansımıştır. Polisimizin her zaman olduğu gibi suç ve suçlularla mücadelede demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyeceğinden herkes emin olmalıdır. Genç polis adaylarımız da bunları esas alarak eğitimlerini tamamlamalıdır. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda değerli gençlerimizin yetişmesinde katkısı olan ve olacak olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘HALK İÇİN CANINI BİLE FEDA EDİYOR’

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ali Osman Elmastaş da polislik mesleğinin doğasında başkalarını yaşatmak için çalışmak ve halkın can ve mal güvenliğini korumak için gerektiğinde kendi canını gözünü kırpmadan feda etmek özverisinin olduğunu ifade etti.

Elmastaş, “Bu yolda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Son zamanlarda karşılaştığımız menfur terör olayları devletin önemli kurumlarından bir tanesi olan polis teşkilatına güvenlik elemanı yetiştiren ve güvenlik eğitimi veren polis meslek yüksek okullarımızın önemini sorumluluğunu bir kat daha arttırmıştır" diye konuştu.

 

YENİ ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Ali Gaffar Okkan PMYO Müdür Vekili Arif Okçu da, polis meslek yüksek okulu olarak amaçlarının öğrencileri Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı demokratik ve laik cumhuriyeti korumaya kararlı vatan millet ve insan sevgisi ile dolu gençler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından ‘polis-halk ilişkilerinde yeni yaklaşımlar’ konulu ilk ders verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz