Kadın kılığında katletti

Diyarbakır Lice'de AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Başkanı Orhan Mercan'ı kadın kılığında katleden Kemal Polat'a verilen ceza Yargıtay tarafından onandı.

Kadın kılığında katletti

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Başkanı Orhan Mercan’ı kadın kılığına girip suikast sonucu öldürdüğü iddiasıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Kemal Polat’ın cezasını Yargıtay onadı.

Lice’nin Molla Mahallesi 6. sokakta akşam saatlerinde evine giderken kadın kılığına girip başörtüsü takan bir erkek şahıs tarafından uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden 4 çocuk babası AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Mercan suikastıyla ilgili davada tutuklu yargılanıp 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Kemal Polat ile ilgili yerel mahkeme kararını Yargıtay 3. Ceza Dairesi oy birliğiyle onadı.

KADIN PARDÖSÜSÜ GİYDİ, TÜRBAN TAKTI

Yargıtay suikast sonrası olay yerine giden güvenlik güçlerinin Orhan Mercan’ın cansız bedeniyle karşılaştığını, otopsi raporuna göre kafa ve vücudunda 12 mermi giriş ve çıkış deliği bulunduğunu, beyin doku harabiyeti, kafatası kırığı ve çoklu iç dış kanama sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Yargıtay, sanığı kaçarken gören ve teşhis eden gizli tanık ifadelerinin evinde ele geçen kadın kıyafetleriyle uyumlu olduğunu ifade etti. Gizli tanık, sanığı kaçarken koyu renkli uzun kadın pardösüsü, başında yüzünü örtecek şekilde siyah renkli türban olduğunu, 11. sokaktan gelip 9. sokak istikametine kaçarken Orhan Mercan’ın öldürüldüğü sokağa yakın yerde gördüğünü söyledi.

EVİNDE KADIN KIYAFETLERİ BULUNDU

Yargıtay, sanığın evindeki aramada gizli tanığın anlatımlarıyla bire bir uyumlu uzun bir kadın pardösüsü ile kadın hırkası ele geçirildiğini, kıyafetler üzerinde yapılan Kriminal incelemede sanığa ait DNA örnekleri ve antimon elementi içeren ateşli silah atış artıkları bulunduğunu, sanığın kadın kıyafetleri giyinerek suikastı gerçekleştirdiğine kanaat getirildi.

ÖRGÜT FLAMASI ÖNÜNDE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Yargıtay sanığın yakalandıktan sonraki tüm savunmalarının çelişkili olduğunu, Lice kırsalında silahlı ve ideolojik eğitim aldıktan sonra Lice’ye gelerek terör örgütünün yöneticilerinden aldığı talimatla Orhan Mercan suikastını gerçekleştirdiğine oy birliğiyle kanaat getirdi.

Yargıtay, sanığın yargılaması devam ederken öldürülen terör örgütünün sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Azat Farkin kod adlı Nevzat Gündüz’ün üzerinde ele geçen dijital dokümanlarda sanık Kemal Polat’ın terör örgütünü simgeleyen bez parçaları önünde terörist kıyafetleriyle çekilmiş fotoğraflarının da ele geçirildiğine vurgu yaptı.

Yargıtay, delillerin hukuka uygun biçimde elde edildiğini, sanığın Orhan Mercan suikastını gerçekleştirdiğine dair her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı delillerle tam bir vicdani kanaatin hasıl olması nedeniyle yerel mahkeme kararında bir isabetsizlik görülmediğinin altını çizdi.

Yargıtay, sanığın “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak kasten adam öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasının usul ve yasaya uygun olduğundan hükmün oy birliğiyle onanmasına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler