Kadın Yaşam Merkezlerinin yaz kurslarından bin 500 kadın faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamına katkı sunmak ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek amacıyla 9 ayrı dalda açtığı yaz kurslarından bin 500 kadın faydalandı.

Kadın Yaşam Merkezlerinin yaz kurslarından bin 500 kadın faydalandı

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, yaz ayları boyunca Kadın Yaşam Merkezlerinde açtığı yaz kurslarda, istihdam konusunda kadınlara destekte bulundu. 

Bin 500 kadın kursiyere sertifika

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı farklı mahallelerde faaliyet gösteren 6 Kadın Yaşam Merkezi’nde 10 Tekstil, 8 El Sanatları, 6 Okuma Yazma, Muhasebe, Enstrüman, Spor, Aşçılık, 2 Etüd ve 13 Kuran Kursu olmak üzere toplam 9 ayrı dalda kadınlara mesleki beceri ve hobi kursları verildi. 9 ayrı branştaki yaz kurslarından toplam bin 500 kadın faydalandı. 

Koşuyolu Kadın Yaşam Merkezi’nde devam eden Spor kursunda öz savunma, yakın dövüş, egzersiz ve pilates gibi spor aktivitelerinden de yaklaşık 200 kadın yararlandı. Kadın kursiyerler, halk eğitim onaylı sertifika almaya hak kazandı.

Çocuklar da unutulmadı

Yaz boyunca süren etkinliklerde kadınlar kendilerini geliştirme imkanı bulurken, çocukları da unutulmadı. Eğitmenler eşliğinde 2 etüt sınıfında verilen eğitimlerden 169 çocuk yararlandı. 

Sosyal aktiviteler yapıldı

Kadın Yaşam Merkezlerindeki oyun odalarında, kurslara gelen kadınların çocuklarına yönelik çocuk gelişimciler tarafından etkinlikler yapıldı. 569 çocuk oyun odalarındaki etkinliklere katıldı. Sosyal aktiviteler kapsamında 130 çocuk sinemaya, 40 çocuk tiyatroya, 15 çocuk havuza götürüldü.

Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi

Kadın Yaşam Merkezlerinde kursların yanı sıra farklı alanlarda birçok etkinlik yapıldı. Bu kapsamda toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yapılan farkındalık çalışmasına 361 kadın katıldı. 

DBB Haber Bülteni

Kaynak: Bülten