Katil kim, amca mı, anne mi, abi mi?

Narin’in cenazesi 19 günün ardından bulunurken katilin kim olduğu sorusunda gözler tutuklu amca ile gözaltındaki ağabeyde... Yetkililer ‘yasak ilişki’, ‘Narin görmemesi gereken bir şey gördü’, ‘intikam’ gibi başrollerinde anne, amca ve abinin olduğu senaryoları değerlendiriyor.

Katil kim, amca mı, anne mi, abi mi?

Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kayboluşunun 19’uncu gününde bulunan cansız bedeniyle cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinde ‘katil’ aranıyor.

Soruşturma kapsamında tüm dikkatler tutuklanan muhtar amca Salim Güran’a çevrilirken, gözaltındaki anne ve abi de en büyük şüpheliler arasında. Bu da akıllara ‘Katil amca mı, anne mi, abi mi?’ sorusunu getiriyor. Narin’in öldürülmesindeki ‘sır perdesi’ni aralamaya çalışan yetkililerin üzerinde durduğu senaryolar ise şöyle: 

YASAK İLİŞKİ Mİ?

 Narin’in annesi Yüksel Güran ile tutuklu amca Salim Güran arasında ‘yasak ilişki’ vardı. Hatta ilk ifadesinde Salim Güran’a, Narin’in annesiyle bir ilişkisi olup olmadığı, Narin’in onun çocuğu olup olmadığı soruldu. Salim Güran, “İlişkim yok. Narin kardeşimin kızıdır” yanıtını verdi. Anne ve amcanın silinen mesajları geri getirildiğinde bu konunun netleşeceği sanılıyor. Narin yasak ilişkiye şahit olduğu için amca ya da anne tarafından öldürüldü. 

CİNSEL TACİZ Mİ?

 Soruşturmada ilk olarak Narin’in kolunda iki ısırık izi tespit edilen 18 yaşındaki abisi Enes Güran gözaltına alınmıştı. Anne, Narin’in okul dönüşünde abisinin arkadaşlarıyla bir köpeğe zarar verdiğine şahit olduğunu anlattı. Narin abisinin köpeği “taciz ettiğini” gördü, bu nedenle ağabey kardeşini öldürdü. 

BABADAN İNTİKAM MI?:  Narin’in babası Arif Güran ile amca Salim Güran arasında bir husumet olduğu öne sürüldü. Salim Güran’ın baba Arif Güran’ı hedef alan “Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...” şeklinde bir sosyal medya mesajı olduğu gündeme geldi. Salim Güran’a sorgusunda bu durum da soruldu. Amca kardeşinden intikam için kızını öldürdü.  

Narin’in katili aranırken cesedini çuval içinde dereye koyduğunu itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a ikinci kez keşif yaptırıldı.

ANNE OĞLUNU MU KORUYOR

Bir başka senaryoya göre de Narin, yasaklı madde kullanan abisi tarafından boğularak öldürüldü. Anne, olayı en baştan beri biliyordu. Olaydan sonra ilk olarak amcayı arayıp haberdar etti ve yardım istedi. Amca olay yerine gelerek duruma el koydu ve süreci idare etti. Baba Arif Güran ise Batman’daydı. Aile meclisi de “Narin’i zaten kaybettik bari öldüreni kaybetmeyelim” diye düşünerek olayı örtbas etmek için her şeyi yaptı. Baştan itibaren Narin’i arayan jandarmaya eksik bilgiler verildi ve aramalar kasıtlı olarak yanlış yönlendirildi. Annenin bu süreçte çelişkili olduğu değerlendirilen bazı beyanları ve bazı konulardaki “sessizliği” soruşturma makamlarının da şüphesini çekti.

ABLA TÜLİN’İN DOSYASI DA AÇILDI

Narin Güran soruşturma sürerken, 2019’da yaşamını yitiren ablası Tülin Güran’a ilişkin de yeni bir gelişme yaşandı. Narin cinayetini soruşturan savcılar, Tülin Güran dosyasını da yeniden açtı. Savcılık, Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazarak, Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti. Engelli olduğu söylenen ablanın 5 yaşındayken merdivenden düşerek öldüğü, otopsi yapılmadığı öne sürülmüştü.

BAKAN TUNÇ: İFADELER SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından “Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri sürmekte. Soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır. Kimsenin şüphesi olmasın, Narin evladımızı canice katledenler, adalet önüne çıkarılacak ve hesap vermeleri sağlanacaktır” dedi.

NARİN NE GÖRDÜ

Narin’in neden öldürüldüğüne dair çıkarımların çoğunun merkezinde “Görmemesi gereken bir şeyi gördü?” çıkarımı var. Bu ‘yasak ilişki’den ‘köpeğe zarar verme’ye kadar uzanan senaryolar, “Neden öldürüldü?” sorusunun da cevabı olarak gösteriliyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz