Kaybedilen Kartay'a ulaşmak için kazı yapılacak

Hani'de 1994 yılında askerlerce gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınmayan İbrahim Kartay'ın mezarının gömülü olduğu tahmin edilen bölgede yarın savcılık kararıyla kazı çalışması başlatılacak.

Kaybedilen Kartay'a ulaşmak için kazı yapılacak

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gömeç Mahallesi'nde 1994 yılında askerlerce alıkonulan ve kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Kartay 'ın cenazesinin gömülü olduğu tahmin edilen alanda, savcılık kararıyla kazı çalışması yapılacak. Kaybolduğu günden bu yana imam nikahlı eşini arayan Salime Çakır, bir görgü tanığının ifadelerinden yola çıkarak, 29 Aralık 2014'te İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurusu üzerine yarın söz konusu alanda kazı çalışması başlatılacak.

KAZI YAPILACAK

Çakır, başvurusunda 15 Ağustos 1994 yılında ikamet ettikleri Hani ilçesi Gömeç köyünün askerler tarafından boşaltılıp yakıldığını, bu sırada eşinin askerler tarafından alınıp götürüldüğünü belirtti. Kendilerinin köyü terk etmek zorunda kaldıkları ve bu tarihten itibaren eşinden bir daha haber alamadıklarını kaydeden Çakır, ilçenin mezarlık bekçisi olan görgü tanığının beyanları üzerine eşinin mezarlığa yakın elektrik trafosunun yanında gömülü olabileceğini paylaştı.

İHD'nin aile adına Hani Cumhuriyet Savcılığı'na başvurusu üzerine söz konusu alanda HDP'li avukatlarının da hazır bulunması ile saat 09.30'da kazı çalışması başlatılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler