DİYARBAKIR(SÖZ) – Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK'ın “4009 Köy Okullarına Yönelik Destek Programı” kapsamında hazırlanan “O Köy Bilim Köyümüzdür” projesi, Bağlar ilçesine bağlı Gömmetaş Mahallesi'nde düzenlenen programla hayata geçirildi. Köy okullarındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, yıl boyunca farklı kırsal mahallelerde bilim, tasarım ve keşif temelli etkinlikler gerçekleştirilecek.
BİLİM SINIFI KÖY BAHÇESİNE TAŞINDI
Gömmetaş İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen açılış programında okul bahçesi adeta bilim merkezine dönüştü. Öğrenciler, kurulan stantlarda çeşitli deneysel çalışmalara katıldı, uygulamalı etkinliklerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfetti.
Proje; Dicle Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yeşilay başta olmak üzere paydaş kurumların katkılarıyla yürütülecek.
SADOĞLU: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FIRSAT
İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, projenin kırsal bölgelerdeki öğrenciler için önemli imkânlar sunduğunu belirtti.
Sadoğlu, “AR-GE ekibimizdeki öğretmenlerimizin hazırladığı pek çok bilim uygulaması var. Bunlar, çocuklarımızın köy ortamlarında bulamayacakları imkânlar. Köy çocuklarını bilimle ve teknolojiyle buluşturuyoruz.” dedi.
Projenin yıl boyunca farklı köylerde sürdürüleceğini ifade eden Sadoğlu, öğrencileri bilim etkinlikleriyle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
TELESKOPLA GÜNEŞ'E BAKTILAR
Bilim etkinliklerine katılan öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşadı. 6. sınıf öğrencisi Ayşenur Tunç, stantlarda çeşitli etkinliklere katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Arjin Bakan ise teleskopla ilk kez Güneş'i gözlemlediğini belirterek, “Teleskopla Güneş'e baktım. Teleskobu ilk defa deneyimledim. Güzel bir gün geçirdim.” ifadelerini kullandı.
Ömer Gençdal da teleskopla Güneş'i gözlemlediğini ve farklı deneysel çalışmalara katıldığını anlattı.
BİLİM HER KÖYE ULAŞACAK
“O Köy Bilim Köyümüzdür” projesiyle kırsal mahallelerde yaşayan çocukların bilimsel meraklarının desteklenmesi ve uygulamalı öğrenme fırsatlarının artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında yıl boyunca farklı köy okullarında bilim, tasarım ve keşif etkinlikleri düzenlenecek.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar