DİYARBAKIR(SÖZ)- Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde su kaynaklarını korumaya yönelik kurakçıl peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. İklim koşullarına dayanıklı, daha az su tüketen bitki türlerinin kullanıldığı projeler kapsamında Selahattin Eyyubi Bulvarı ile Fırat Bulvarı kesişimindeki kavşakta gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlandı.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen uygulamada, sıcak ve kurak iklime uyum sağlayan bitki türleri tercih edildi. Kavşakta yapılan düzenlemeyle hem su tüketiminin azaltılması hem de kent estetiğinin güçlendirilmesi hedeflendi.
3 bin 80 bitki toprakla buluştu
Peyzaj çalışmaları kapsamında alanda zemin koruma ve tasarım uygulamaları için 2 bin 600 metre geotekstil keçe ile bin 200 metre çim ayraç kullanıldı. Görsel bütünlüğü artırmak amacıyla 74 ton beyaz domino taşı ve 85 ton kırmızı ponza cürufu alana serildi.
Yenilenen kavşakta bin 370 gül, 770 gold taflan, 750 abelia, 90 piramit mazı, 90 baston gül ve 10 mavi selvi olmak üzere toplam 3 bin 80 çalı ve ağaç dikildi.
Çalışmaların son aşaması ise çim ekim sezonunun başlamasıyla tamamlanacak.
Yeni adres Aziziye Mahallesi
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi TOKİ 1. Cadde üzerindeki orta refüjde de kurakçıl peyzaj çalışmalarına başladı. Zemin ve toprak dolgusu süren alanda kısa süre içinde iklim dostu peyzaj uygulamaları hayata geçirilecek Su kaynaklarının verimli kullanılması ve kentin yeşil dokusunun güçlendirilmesi amacıyla sürdürülebilir peyzaj projelerini kent genelinde yaygınlaştırmanın hedeflendiği bildirildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar