Lice’de maden eylemi

Lice ilçesinde, maden projesine karşı yapılan protesto eyleminde, "Geçit vermeyeceğiz” mesajı verildi.

Lice’de maden eylemi

Lice ilçesi kırsalında, bakır madeni kurulmak istesi istemine, karşı çıkıldı. Mahalle sakinleri, söz konusu projeye karşı  bir araya gelerek, kitlesel açıklama yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Ekoloji Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri destek verdi.

‘HALK GÖÇE ZORLANIYOR’

Ziraat Odası Mühendisi eski Şube Başkanı Samet Ucaman, maden çalışmasının doğa talanı olduğunu iddia etti. ÇED raporunun usulüne uygun hazırlanmadığın öne süren Ucaman, "Buna karşı mücadele ediyoruz. Yerleşim alanlarına yakın olan bölgelerde yapılan bu çalışmaların tümünün demografiyi değiştirmeye yönelik, halkı göçe zorlamak için yapıldığını görüyoruz” dedi. 

‘MADENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ’

DEM Parti Milletvekili Serhat Eren ise, halkın geçim kaynaklarının tehlikede olduğunu ileri sürerek, şöyle dedi; “Hayvancılığa, arıcılığa ve tarıma bir saldırı var. Halkımızı bu topraklardan göçe sürükleyerek, büyük kentlere gönderilmek isteniyor. Büyük kentlerde halkın toprakları, tarihi, kültürü ve diliyle bağı koparılmak isteniyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bu madenler karşısında sonuna kadar direneceğiz.”

Eren, "Hiç kimse bizim doğamızı, ağaçlarımızı, ormanlarımızı, yaşam alanlarımızı ve tarım alanlarımızı mahvedemez. Halkın doğasını koruma mücadelesi, özgürlük mücadelesidir. Bu özgürlük mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz