Meryem Ana Kilisesinde ayin

Diyarbakır'daki Hıristiyan cemaati, Noel Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da Meryem Ana Kilisesin'deki ayinle kutladı. Ayini yöneten Papaz Yusuf Akbulut, Diyarbakır’da ve çevre illerde ve tüm dünyada barışın hüküm sürmesi için dua etti.

Meryem Ana  Kilisesinde ayin

Muhammed YILDIZ/Tahir KARAKEÇİ

Meryem Ana Kilisesi'ndeki Noel Bayramı kutlama ayinine, Diyarbakır'da yaşayan Hıristiyan ve Süryani Aileler ve çocukları katıldı. Ayinde Hazreti İsa'yı anan ve anlatan ilahiler okunarak, dünya barışı için dua edildi.

SÖZ HABER'E KONUŞTU

Yaklaşık iki saat süren ayin sonrasında Ayini Yönetin Papaz Yusuf Akbalut, Söz Haber'e konuştu. Akbulut, Hz. İsa’nın tanrıdan huzur, barış ve sevgi için cevap olarak geldiği günü kutladıklarını söyledi. Meryem Ana kilisesindeki ayine kilisenin çatışmaların yaşandığı Diyarbakır’ın Sur içi semtinde olmasından dolayı çok az sayıda kişinin katılmasından dolayı buruk bir Bayram geçirdiklerini dile getirdi. Akbulut” Evet bugün 25 Aralık İsa’nın doğuş Bayramı nı kutladık.Bu bayram dediğim gibi yalnız Diyarbakır’da değil Nusaybin’de değil Cizre’de değil orta doğuda da bu bayramın  Dünyada barışa vesile olmasını diliyoruz.İnşallah bir an evvel barış gelir, inşallah bir an evvel bu olaylar durur, insanlar ölmesin herkes işini gücünü yapsın dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz