Muhtarlarla buluştular

Sur ilçesindeki mahalle muhtarları ve meclisleriyle bir araya gelerek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi veren ve sorunlarını dinleyen Eş Başkanlar ile milletvekilleri, seçim sonuçlarının barışa vesile olmasını, bir an önce çözüm ve diyalog sürecine geri dönülmesini istediler.

Muhtarlarla buluştular

M. Emin FİDAN/Recep KAYA

Diyarbakır, Sur Belediyesi’nin muhtarlar ve mahalle meclisleriyle buluşma toplantısı, Hevsel Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yemekli toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Edip Berk, Nesrin Şanlı, Sur Belediyesi Başkan Vekilleri İzzettin Candan ve Azize Değer Kutlu, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Suriçi Mahalle Meclisi üyeleri, muhtarlar ve din adamları katıldı. Yemekte konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, bir araya gelmenin birlik ve beraberlik açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, yaklaşan seçimlere değinerek herkesten seçimden sonra oluşacak iradeye saygı göstermesini, sonuçların barışa vesile olmasını, bir an önce çözüm ve diyalog sürecinin başlamasını istedi.

ÇATIŞMALAR VE MECBURİ SEÇİM NEDENİYLE BİR ARAYA GELEMEDİK

Son aylarda yaşanan çatışmalar ve mecburi seçim nedeniyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşları ve meclislerle buluşma toplantılarını gerçekleştiremediklerine işaret eden Kışanak, şöyle konuştu: “Bu çalışmalarla 2016 yılını planlayacaktık, yapılan çalışmaların değerlendirmelerini yapacaktık. Fakat yaşanan gündem dolayısıyla bizim planlarımız da gerçekleşmedi. Umuyorum 1 Kasım’da ortaya çıkacak seçim sonuçları barışa vesile olur. Halkın iradesi tecelli ettikten sonra herkes halkın iradesine saygı gösterir. Bir an önce barış, çözüm ve diyalog sürecine geri dönülür. Bizler de sizlerle birlikte yine çalışmalarımızı tartışarak planlayıp yapmaya devam ederiz.”

SUR İLÇESİNDEKİ YOL VE SU ÇALIŞMALARI HAKKINDA KISA BİLGİ VERİLDİ

Bütün zorluklara rağmen 15 bin kilometrelik bir alanda çalışmalarını sürdürdüklerini, bu yıl Sur ilçesinde 110 kilometre yol çalışması yaptıklarını belirten Kışanak, 2015 yılında bu yolların dörtte birini tamamladıklarını, önümüzdeki yıllarda da yol çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Kışanak, ilçede su sıkıntının yaşandığını bildiklerini, özellikle Kuyular bölgesinde sorunun yapılan isale hattıyla çözüldüğünü, sıkıntı yaşanan diğer yerlerde ise kaynak arayışlarının olduğunu, bununla ilgili DİSKİ’nin yeni sondaj kuyuları açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

ERDOĞMUŞ: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da, 1 Kasım seçimlerine az bir sürenin kaldığına dikkat çekerek, 1 Kasım’da sandığa gideceklerini ve sandıklara sahip çıkacaklarını ifade etti. Erdoğmuş, seçimleri izlemek üzere kente gözlemci kimliğiyle 300 kişinin geleceğini ve seçimleri Diyarbakır’dan izleyeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından muhtarlar, eş başkanlara ve milletvekillerine taleplerini ilettiler, mahallelerinin sorunlarını paylaştılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler