Oğlaklı’da sorunlar!

Oğlaklı'da yapımına başlanan yapıların inşası tamamlanmadan konutlara yerleştirilen deprem mağdurları, giderilemeyen su, elektrik, doğalgaz ve internet gibi bazı sorunlardan dolayı mağdur edildiklerini belirtti.

Oğlaklı’da sorunlar!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır'da, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesinde 6 bin 40 konutun inşasına başlandı.

Oğlaklı Mahallesi'nde 5 etaptan oluşan 6 bin 40 konutun yapımı hızla devam ederken 19 Mart’ta düzenlenen törenle  bin 992 konutun hak sahipleri belirlendi. Yakın zamanda anahtarları teslim edilen konut sahipleri, başta su ve elektrik olmak üzere bazı alanlarda eksikliklerin giderilmediğini iddia ederek mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

"EKSİKLİKLER TAMAMLANMADIĞINDAN TAŞINAMIYORUM, BEKLİYORUZ"

Oğlaklı 2'nci Etap'ta konut sahiplerinden Rıfkı Macar, eksiklikler giderilmediği için taşınma işlemini yapamadığını belirterek, "Evle ilgili çok sorun ve sıkıntılar var. Su ve elektrik abonelerini yapmışız ama deprem TOKİ'lerine proje gelmeyene kadar doğalgaz abonesini vermiyorlar. Eksikler var, giderilmiyor. Eksikler giderilmezse eve nasıl taşınacağız? Sorunu ilgili birimlerle görüştüğümüzde 'tamam' diyorlar fakat yapmıyorlar. Eksiklikler tamamlanmadığından taşınamıyorum, bekliyoruz." dedi.

"SU KESİNTİSİ YAŞANIYOR, ARA ELEKTRİKLER AÇILMIYOR, TOPLU TAŞIMA YETERSİZ"

Yaklaşık 2 hafta önce Oğlaklı'ya taşınan Ahmet Aydar, karşılaştığı sorunları sıralayarak şunları söyledi:

"Burada bize konut çıktı, şubat ayında anahtarımızı aldık. İki haftadır taşındık. Sıcak su sorunu var. Su temel ihtiyaçtır bazen 2-3 gün su kesintisi yaşanıyor. Ara elektrikler açılmıyor. İnternet aboneliğimi taşıdım, internet yok. Servisi arıyorum, erteliyorlar. YKS öğrencisiyim, sınava bir ay kalmış. Nasıl çalışayım? Mağdurum. Buraya 6 bin konut yapılmış, toplu taşıma için bir araç verilmiş. O da 80 dakikada bir geliyor ve son araçta Diyarbakır merkezden Oğlaklı'ya 18.20'de geliyor. Bazen işim çıkıyor, 19.00 veya 20.00'de eve gelmek zorunda kaldığımda araç yok. Taksiyle geldiğimde 250-300 TL veriyorum."

Aydar, "Sorunu dile getirdiğimizde AFAD yüklenici firmaya, yüklenici firma valiliğe yönlendiriyor. Vali yardımcısı ile görüştük 'tamam' denildi ama bir şey yapıldığı yok. Derdimizi nasıl dile getirelim, nereye gidelim?" ifadelerini kullandı.

"İLGİLİ KURUMLARA İLETTİĞİMİZDE 'TAMAM' DİYORLAR, İLGİLENEN YOK"

Oğlaklı sakinlerinden Abdulkadir Bıçak ise, "İki aydan fazla süredir anahtar teslimi yapılmış, burada ne elektrik ne su ne doğalgaz ne de internet var. Bine yakın anahtar teslim edilmiş ve mağdur ediliyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çevrede çöplerin toplanmadığını iddia eden Hivda Işık, bina önlerinde biriken çöpün oluşturduğu kokudan rahatsız olduklarını ifade etti.

Işık, "Şu an çevre sorunları yaşıyoruz. Çöp konteynırı yok, çöpler sürekli bina önünde koku yapıyor. Belediyeni çöp aracını göndermesini istiyoruz. İlgili kurumlara gittiğimizde 'yarın geleceğiz' diyorlar ama bir türlü gelmiyorlar." diye belirtti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz