Diyarbakır 2017 Ramazan İmsakiyesi ramazan ayının başladığı ilk günden beri sıklıkla aranmakta. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 2017 başladı. Diyarbakır'da ilk gün 3.1'de başlayan Ramazan, 12 Haziran Dİyarbakır imsak vakti ile aranmaya devam ediyor. Tüm müslümanların inandığı ve islamın 5 şartından biri olan ramazan orucunun ortasına yaklaştığımız u günlerde Diyarbakır'da iftar saat kaçta? 12 Haziran Diyarbakır İftar Vakitleri Diyarbakır İmsakiyesi ve detayları haberimizde
Koskoca bir yıl yorulan bedenimizin dinlenmeye geçtiği ve en çok özlenen iftar saatleri Ramazan Ayında yaşanmaktadır. İşt Dİyarbakırlıların merakla takip ettiği Diyarbakır 2017 Ramazan İmsakiyesi.Türkiye'de yaşayanlar bu yıl 17 saati aşkın süre oruçlu olacaklar. En kısa oruç Ramazan’ın ilk günü tutulacak ve iftar her gün biraz daha ileri gidecek. Haziran ayı yılın en uzun gündüzünü (21 Haziran 2017) içinde barındıran bir ay olduğu için 2017 yılı da en uzun oruçlu olacağımız zamanlardan biri.
SAHURDA BEREKET VARDIR
“Sahura kalkın, zira sahurda bereket vardır” gibi sözleriyle sahur yemeğini teşvik eden Hz. Peygamber’in (Buhârî, “Savm”, 20; Nesâî, “Sıyâm”, 18-19, 24; Tirmizî, “Savm”, 17) uygulamalarıyla da sahura önem verdiği görülür. Bazı hadislerde sahurun tamamen terkedilmeyip bir yudum su ile bile olsa yerine getirilmesi tavsiye edilmiş, sahura kalkanların Allah’ın rahmetine ve meleklerin duasına mazhar olacağı belirtilmiş (Müsned, III, 12), sahur yemeği “mübarek gıda” olarak nitelenmiştir (Ebû Dâvûd, “Savm”, 17; Nesâî, “Sıyâm”, 25-26). Bütün bu delilleri dikkate alan fakihler sahura kalkmanın hükmünün sünnet olduğu sonucuna varmışlardır. Bazı hadislerde ifade edildiği gibi (İbn Mâce, “Sıyâm”, 22) sahurun tutulacak oruca güç yetirebilmek için vücuda besin sağlama amacı taşıdığı açık olmakla birlikte sahura kalkan müminin asıl hedefi Hz. Peygamber’in sünnetini yerine getirerek bu vaktin feyiz ve bereketinden yararlanmaya ve neticede Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaya çalışmak olmalıdır. Sahurun, müslümanların orucunu Ehl-i kitabın orucundan ayıran bir özellik olduğunu ifade eden hadis (Müslim, “Sıyâm”, 46; Ebû Dâvûd, “Śavm”, 16; Nesâî, “Sıyâm”, 27; Tirmizî, “Śavm”, 17) açıklanırken bu durumun müslümanlara önceki ümmetlere göre sağlanan bir kolaylık olduğu, dolayısıyla Ehl-i kitap’tan farklı davranarak sahura kalkmanın bu nimetin şükrü anlamına geleceği belirtilir. Şah Veliyyullah’ın sahurda bereket olduğuna dair hadisten hareketle sahur yemeğiyle bir yandan vücuda oruca dayanmasına yardımcı olacak enerji sağlanır, diğer yandan insanların daha dindar olma çabasıyla dini zorlaştırmaya ve dinin getirdiği yükümlülüklerde değişiklik yapmaya yeltenmeleri önlenmiş olur. Nitekim Hz. Peygamber bizim orucumuzla Ehl-i kitabın orucu arasındaki temel farkın sahur yemeği olduğunu belirtmiştir. Bu ifadede Ehl-i kitabın dinlerinde tahrifat yaptığına işaret vardır. Onların bu tutumuna aykırı davranmak dinin aslî haliyle korunmasına katkı anlamı taşır (Ĥüccetullāhi’l-bâliġa, II, 52). EMİNEVİM'DEN DİYARBAKIR'DA İFTARMüşterilerine ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunan Eminevim Diyarbakır'da iftar yemeği düzenledi. İftar programına katılan Emin Şirketler Grubu başkanı Emin Üstün, 1990 yılından beri 100 bin kişiyi ev ve otomobil sahibi yaptıklarını ifade etti.
Diyarbakır'da 'Elbirliği sistemi' ile müşterilerine ev ve otomobil sahibi olma imkanı sağlayan Eminevim iftar etkinliği düzenledi. Bir düğün salonunda gerçekleşen iftar programına Emin Otomotiv Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Yönetim Kurulu üyesi Kemal Üstün, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. İftar sonrası şirketin kampanyalarını anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından ev alan vatandaşların tapu teslim töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından konuşan Emin Şirketler Grubu başkanı Emin Üstün, 1990 yılından beri 100 bin kişiyi ev ve otomobil sahibi yaptıklarını ifade etti.
"Müşterilerimiz mutlu"
Şirket olarak Ramazan ayında düzenledikleri iftar programlarını geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Üstün, "Türkiye'nin birçok bölgesinde Ramazan iftariyelerimiz var. Müşterilerimizle, dostlarımızla, bizden ev veya otomobil alan veya ev veya otomobil almak isteyenlerle Ramazan'da iftar yapıyoruz. Bu akşam da Diyarbakır'dayım. Diyarbakır'daki müşterilerimizle, dostlarımızla buluşmak için. Buluşmamız güzel oldu. Müşterilerimiz mutlu" dedi.
"İş ve AŞ vermek için yatırım yapıyoruz"
Emin şirketler grubunun birçok alanda yatırımı olduğunu belirten Üstün, "Ülkemizin işe ihtiyacı var, aşa ihtiyacı var insanların. Bu insanlara iş ve AŞ vermek için değişik alanlarda yatırım yapıyoruz. İnşaat, enerji, tarım, hayvancılık alanlarında ülkemizin kalkınması, ülkemizin insanlarına iş temin edebilmek, yatırım sahibi olanlara gelir temin edebilmek için değişik alanlarda çalışıyoruz. Onunla ilgili de bu akşam misafirlerimize bilgi verdik" diye konuştu.
"100 binin üzerinde insan otomobil ve ev sahibi oldu"
Eminevim'in 26 yıldır Türkiye'de 'El birliği' sistemini uyguladığı kaydeden Üstün, "Sosyal adalete en uygun, İnsanların arasındaki uçurumu kapatmaya çalışan, toplumdaki zengin ile fakir arasındaki ayrımını kaldırabilmek için el birliği sistemini uyguluyoruz. Bu el birliğiyle insanlar otomobil sahibi oluyor. Konut sahibi oluyor veya değişik alanlarda yatırım yapmak suretiyle bu yatırımlara ortak oluyorlar. Bu inşaat alanında, tarım alanında, enerji alanında olabilir. Eminevim bugün bin 500 çalışanı 105 şubesiyle Anadolu insanının hizmetindeyiz. Biz 1990 yılında başladık. 2006 yılına kadar otomobil sahibi yaptık insanlarımızı ondan sonra da hem otomobil hem ev sahibi yapıyoruz. Bugün 100 binin üzerinde insanımızı otomobil ve ev sahibi yaptık. Bizim artık imece usulü olan el birliği sistemimiz halkımız tarafın öğrenildi, tanındı" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz