Ramazan'da çocuklarınızı camiye alıştırın

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay, vatandaşlara "Ramazanda çocuklarınızı camiye alıştırın." önerisinde bulundu.

Ramazan'da çocuklarınızı camiye alıştırın

Özay, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların namaza başlaması ve camilere alışması için ramazan ayının önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Ramazan ayında teravih ve diğer vakit namazlarında çocukların da camiye götürülmesi gerektiğini ifade eden Özay, şunları kaydetti:

CAMİYE ALIŞTIRIN

"Çocuklarımız, bizlerin geleceği ve camilerimizdeki cemaatin devamını sağlayacak yegane değerlerimizdir. Bu değerlerimizi İslam kültürüyle yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu nedenle çocuklarımızı camilerle iç içe yetiştirmeli ve onların namaza başlamalarına önemli bir fırsat sunan ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bırakalım çocuklarımız camiye gelsin, arka saflarda gülüşsün ve yeri geldiğinde yaramazlık yapsın. Çocuklarımızın camilerden uzak bir hayata maruz kalmamaları için cami cemaati ve biz din görevlileri olarak onlara hoşgörülü davranmalı ve bu yüce dinimizin güzelliklerini onlara aşılamalıyız. Çocuklarımızın camiyle iç içe bir yaşam sürmeleri, onların geleceğine yön veren en önemli etkenlerden biridir."

Kaynak: Diyarbakır Söz