DİYARBAKIR-Bölgede kış aylarının gelmesi ile birlikte sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşlar mağdur olurken, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan esnaflar DEDAŞ yetkililerinin kendilerinden rüşvet istediğini iddia etti. Para vermedikleri gerekçesiyle de yetkililerin kendilerine kaçak kullandıkları gerekçesiyle ceza kestiğini ileri sürdü.
DEDAŞ YETKİLİLERİNE SUÇLAMA
DİHA’nın haberine göre, Yeni Japon Pasajı'nda esnaflık yapan Şahin Altınboğa adlı yurttaş, 4 gün önce DEDAŞ yetkililerinin işyerine geldiklerini ve elektrik saatlerine baktığını ifade ederek, "Yetkililer dükkanlarımızı gezmeye başladı. Benim de dükkanıma geldiler, saatime baktılar ve saatin değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Ben de 'Eğer sorun olsaydı elektrik sayacı çalışmazdı' dedim; ancak onlar bu değişimde bir şey olmayacağını söyledi. Saatimi değiştirdiler ve artık hiçbir sorunun olmayacağını söylediler. 4 gün sonra bir mektup geldi. Mektupta kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle bin 900 TL ceza kesildi" dedi. Verilen cezanın hukuksuz olduğunu belirten Altınboğa, bu mağduriyeti birçok esnafın yaşadığını ancak kimsenin konuşmadığını ifade etti.
200 TL PARA İSTEDİLER
Murat Erçek adlı esnaf ise, DEDAŞ yetkililerin bir ay önce iş yerine gelerek kendisinden 200 TL para istediğini iddia ederek "Ben de kendilerine para vermedim. Çünkü ne kaçak var ne başka bir şey var. Neden para istediklerini anlamadım. Saatime baktılar ve bir sorun olmadığını söyleyerek gittiler. Bu ay içerisinde gelen elektrik faturasında bin 744 TL geldiğini gördüm" dedi. Kendisine gelen cezanın DEDAŞ yetkililerine vermediği rüşvetten kaynaklandığını iddia eden Erçek, DEDAŞ'a giderek itiraz dilekçesi verdiğini söyledi. Erçek, kendisine haksızlık yapıldığını ve yasal işlem başlattığını belirtti.
BÖLGE MÜDÜRÜ NE DEDİ?
DEDAŞ 9. Bölge Müdürü Muharrem Kalkan ise, iddialara ilişkin şöyle dedi: "Eğer bir yanlış yapılmışsa üzerinde durulur. Ancak bizimkiler oraya gittiklerinde kaçak tespit etmiş, bunu yurttaşlara söylememiş olabilirler. Tabi bizimkiler yanlış yapmış. Söylenmesi gerekiyordu ve ihbarname bırakmaları gerekiyor. Tabi bizde de sorun var. Delil yoksa kolay kolay kaçak tutulmaması gerekiyor. Öyle bir yanlış varsa da vatandaş bir hafta içerisinde itiraz etme hakkına sahip."
Kaynak: Diyarbakır Söz